Στα «μαχαίρια» Παγώνη-Παπαευαγγέλου: «Είσαι εργολάβος της Υγείας», λέει η ΕΙΝΑΠ

Στα «μαχαίρια» Παγώνη-Παπαευαγγέλου: «Είσαι εργολάβος της Υγείας», λέει η ΕΙΝΑΠ

Στα «κάγκελα» οι νοσοκομειακοί γιατροί για την αποστολή γιατρών του δημοσίου σε ιδιωτική κλινική, ενώ το ΕΣΥ αντιμετωπίζει ελλείψεις. Τί δείχνουν τα έγγραφα.

Σε σκληρή ανακοίνωση προχώρησε η ΕΙΝΑΠ, βάζοντας στο στόχαστρο την καθηγήτρια Παιδιατρικής και διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής στο «Αττικόν» Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ΕΙΝΑΠ, πρόεδρος της οποίας είναι η Ματίνα Παγώνη, στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στο πλαίσιο αυτής της «συνεργασίας» παραχωρεί κατά παράβαση της νομοθεσίας ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές για εκπαίδευση και εργασία στην ιδιωτική κλινική. Στηριζόμενη πάνω στις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχικής υποδομής ετοιμάζεται να στέλνει και ασθενείς στο ΙΑΣΩ «όταν προκύπτουν ανάγκες εξειδικευμένης φροντίδας ή χρήσης ειδικού εξοπλισμού».

Το νοσοκομείο ανήκει στο ΕΣΥ και θα λειτουργεί με τη νομοθεσία του ΕΣΥ. Προειδοποιούμε ότι αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι σε γιατρούς ΕΣΥ και ειδικευόμενους δεν θα γίνουν ανεκτές, πολύ δε περισσότερο όταν συνοδεύονται από καταπάτηση των νόμιμων και κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων (ωράριο, ρεπό, άδειες, μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο κλπ)».

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την απόφαση της καθηγήτριας και διευθύντριας της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν, κ. Παπαευαγγέλου για σύμπραξη της κλινικής που διευθύνει με τον ιδιωτικό όμιλο ΙΑΣΩ. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτής της «συνεργασίας» παραχωρεί κατά παράβαση της νομοθεσίας ειδικευόμενους γιατρούς και νοσηλευτές για εκπαίδευση και εργασία στην ιδιωτική κλινική! Στηριζόμενη πάνω στις ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχικής υποδομής ετοιμάζεται να στέλνει και ασθενείς στο ΙΑΣΩ «όταν προκύπτουν ανάγκες εξειδικευμένης φροντίδας ή χρήσης ειδικού εξοπλισμού». Το νοσοκομείο ανήκει στο ΕΣΥ και θα λειτουργεί με τη νομοθεσία τους ΕΣΥ.

Καλούμε την κ Παπαευαγγέλου και όσους καθηγητές διευθυντές του νοσοκομείου Αττικόν υιοθετούν τις τακτικές της να σταματήσουν να αποδεικνύονται οι καλύτεροι επισπεύδοντες της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, στρώνοντας το έδαφος για την προώθηση αντίστοιχων κυβερνητικών αποφάσεων. Τους καλούμε να σηκώνουν επιστημονικό ανάστημα απέναντι στις κυβερνήσεις που μειώνουν τις δαπάνες υγείας, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο προσωπικό, κάνουν το παν για να προωθήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και εργολάβων της υγείας, απάλλαξαν προκλητικά τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ΜΕΘ από την περίθαλψη ασθενών με κορονοϊό, ανέχονται τα ράντζα και την επικίνδυνη νοσηλεία στους διαδρόμους.

Σε ποιο νόμο στηρίζεται η άποψη ότι η εκπαίδευση ειδικευομένων μπορεί να γίνεται σειδιωτικό ίδρυμα; Δεν υπάρχει τέτοια νομοθεσία. Αυθαιρετούν διαρκώς με βάση τη δική τους εργασιακή σχέση και προοπτική που συμπεριλαμβάνει και δημόσια θέση και ιδιωτικό ιατρείο. Και αυτή τη σύμπραξη θέλουν defacto να την επιβάλλουν.

Το Αττικό νοσοκομείο και οι κλινικές του είναι και θα παραμείνουν δημόσια. Οι ΣΔΙΤ δεν θα περάσουν. Προειδοποιούμε ότι αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι σε γιατρούς ΕΣΥ και ειδικευόμενους δεν θα γίνουν ανεκτές, πολύ δε περισσότερο όταν συνοδεύονται από καταπάτηση των νόμιμων και κατακτημένων εργασιακών δικαιωμάτων (ωράριο, ρεπό, άδειες, μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο κλπ)».

{https://twitter.com/PGPapanikolaou/status/1570429315464204288?s=20&t=IIbCKjVfMNDM4txXjfA3TA}

Από την πλευρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι πρόκειται για συνεργασία σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο.

Σε ανακοίνωση του ΙΑΣΩ για το θέμα, τον περασμένο Ιούλιο, η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε δηλώσει «ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς η συνεργασία αυτή μεταξύ δύο κορυφαίων παιδιατρικών κλινικών του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα συμβάλλει στη προαγωγή της παιδιατρικής φροντίδας, την ιατρική εκπαίδευση ειδικευομένων αλλά και νέων παιδιάτρων και τέλος θα ενισχύσει τις ερευνητικές δραστηριότητες και των δύο Ιδρυμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν: «Οι άξονες της συνεργασίας περιλαμβάνουν τη δημιουργία από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιστημονικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων, την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και την εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΙΑΣΩ Παίδων και στα Ειδικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ «Αττικόν».

Επίσης, η αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού βαθμού δυσκολίας καθώς και η διενέργεια διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων όταν προκύπτουν ανάγκες εξειδικευμένης φροντίδας ή χρήσης ειδικού εξοπλισμού τεχνολογίας αιχμής αποτελούν τους κυριότερους άξονες της συνεργασίας. Επιπρόσθετα, η δημιουργία και η εφαρμογή κοινών πρωτοκόλλων αντιμετώπισης των νοσημάτων σύμφωνα με τα σύγχρονα βιβλιογραφικά δεδομένα έχουν ως στόχο την προαγωγή των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην χώρα μας. Σε επίπεδο ερευνητικού έργου και με τη σύμφωνη έγκριση των Επιστημονικών Συμβουλίων, το ΙΑΣΩ Παίδων και η Γ' Παιδιατρική Κλινική θα συμμετέχουν σε κοινές ερευνητικές δραστηριότητες».

#ΕΙΝΑΠ #ΜΑΤΙΝΑ_ΠΑΓΩΝΗ #ΒΑΝΑ_ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ #ΕΣΥ #ΓΙΑΤΡΟΙ_ΕΣΥ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ARC59jD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη