Τουρκικό ΥΠΕΞ για Ζεϊμπέκ: Στεκόμαστε δίπλα στην «τουρκική μειονότητα»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Ζεϊμπέκ: Στεκόμαστε δίπλα στην «τουρκική μειονότητα»

Θέση αναφορικά με την καταγγελία για απειλή κατά του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζειμπέκ πήρε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Tο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές την «τιμωρία των δραστών» και επανέλαβε τα περί «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει:

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter η Άγκυρα από τη μια αξιοποιεί τη δήλωση του Βουλευτή και αναφέρει ότι «στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις» και από την άλλη απευθύνεται στις ελληνικές αρχές με τη φράση «αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες».

{https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1570649018455265282?s=20&t=twPQo6a6VtFfdlISNz-7_g}

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μιλώντας σε τουρκική εκπομπή έκανε λόγο για «δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας».

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, Τάσου Χατζηβασιλείου, που σε ανάρτησή του αναφέρει: «Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;»

{https://twitter.com/tasos_chatziv/status/1570397886185086979?s=20&t=0Fkht8Dcb2Ceau0B4KJKtw}

#ΤΟΥΡΚΙΚΟ #ΥΠΕΞ #ΖΕΙΜΠΕΚ #ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Y0oIlWG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη