Βίαζε και εξέδιδε 15χρονο κορίτσι: Τον σκότωσε και το δικαστήριο την αναγκάζει να πληρώσει την οικογένειά του

Βίαζε και εξέδιδε 15χρονο κορίτσι: Τον σκότωσε και το δικαστήριο την αναγκάζει να πληρώσει την οικογένειά του

Η υπόθεση της 17χρονης σήμερα Πάιπερ Λιούις έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, επαναφέροντας στον δημόσιο διάλογο την ανάγκη κατάργησης του «ηθικά αδικαιολόγητου» νόμου που απαιτεί από ένα παιδί που βιάστηκε να πληρώσει την οικογένεια του βιαστή του.

Σε ηλικία 15 ετών, η Πάιπερ Λιούις περιπλανιόταν στους δρόμους, όταν ένας 35χρονος άνδρας την προσέγγισε, την βίασε κατ' επανάληψη και την εξέδιδε σε άλλους για να κερδίζει χρήματα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Τον Ιούνιο του 2020 το κορίτσι δολοφόνησε τον βιαστή και κακοποιητή της, Ζακάρι Μπρουκς, στην Αϊόβα και ομολόγησε την ενοχή της.

Το δικαστήριο, μάλιστα, δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι η ανήλικη έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και έτσι την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας στην πολιτεία της Αϊόβα - που για τις ανθρωποκτονίες προβλέπει αποζημίωση στους συγγενείς θυμάτων - ο δικαστής την καταδίκασε να πληρώσει 150.000 δολάρια στην οικογένεια του άνδρα που σκότωσε.

«Ένα παιδί που βιάστηκε δεν πρέπει ποτέ, σε καμιά περίπτωση, να χρωστάει χρήματα στην οικογένεια του βιαστή του», τόνισε ένας από τους πρώην δασκάλους της, ο Λίλαντ Σκίπερ, που ηγήθηκε μιας πρωτοβουλίας για διαδικτυακό έρανο που οργανώθηκε για το κορίτσι.

Καταγγέλλοντας τον «ηθικά αδικαιολόγητο» νόμο, ο Σκίπερ ξεκίνησε τον διαδικτυακό έρανο στον ιστότοπο GoFundMe και σύντομα κατάφερε να συγκεντρώσει τα 150.000 δολάρια που καλείται να πληρώσει η 17χρονη.

Οι δωρεές, στην πλειονότητά τους 20-50 δολαρίων, ξεπέρασαν συνολικά την αποζημίωση, ενώ μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί ήδη 386.000 δολάρια!

Ο Λίλαντ Σκίπερ διαβεβαίωσε ότι τα πρόσθετα κονδύλια θα διατεθούν για τις σπουδές της νεαρής κοπέλας.

 

#ΒΙΑΣΜΟΣ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ #ΗΠΑ #ΑΝΗΛΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/vMWNbEr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη