Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δυο «γιατροσόφια» που μειώνουν το ιικό φορτίο και ανακουφίζουν τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δυο «γιατροσόφια» που μειώνουν το ιικό φορτίο και ανακουφίζουν τα συμπτώματα

Ρινικές πλύσεις με ένα ήπιο αλατούχο διάλυμα φυσιολογικού ορού καθώς και γαργάρες με αλατούχο διάλυμα αμέσως μετά τη διάγνωση οτι είστε θετικοί στον κορονοϊό θα σας γλιτώσει από μπελάδες.

Οι ρινικές πλύσεις δύο φορές ημερησίως με ένα ήπιο αλατούχο διάλυμα φυσιολογικού ορού αμέσως μετά την διάγνωση με κορονοϊό μπορεί να μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες νοσηλείας και θανάτου σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ιατρικό Κολλέγιο της Γεωργίας του Πανεπιστημίου της Augusta. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Ear, Nose & Throat Journal.

Απίστευτο και όμως αληθινό αλλά ο καθένας μπορεί να φτιάξει αυτό το σωτήριο διάλυμα με υλικά που έχει στο σπίτι του. Άλλωστε τέτοιου είδους γιατροσόφια εφαρμόζουμε και σε απλή γρίπη για να μας ανακουφίσουν από τα επίμονα και δύσκολα συμπτώματα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι με μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι βρασμένο ή αποσταγμένο νερό και μεταγγίζοντας το μείγμα σε ένα μπουκάλι ρινικών πλύσεων και το γιατροσόφι που θα σας απαλλάξει από μια δύσκολη ανάρρωση είναι έτοιμο.

«Αυτό που λέμε στα επείγοντα είναι ότι η λύση για τη μόλυνση είναι η αραίωση», λέει η Δρ Amy Baxter,, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Ιατρικό Κολλέγιο της Τζόρτζια στο Πανεπιστήμιο Augusta και εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Ενυδατώνοντας περισσότερο τα ιγμόρειά σας, βοηθάτε την καλύτερη λειτουργία τους» συνεχίζει η Δρ Baxter. «Εάν έχετε έναν μολυσματικό παράγοντα στη μύτη, όσο περισσότερο τον ξεπλένετε, τόσο καλύτερα θα απαλλαγείτε από ρύπους, ιούς και οτιδήποτε άλλο» τονίζει.

Τι έδειξε η μελέτη

Στο πλαίσιο της έρευνας δοκιμάστηκαν πλύσεις με αλατούχο φυσιολογικό ορό αλλά και σε μείγματα με ιωδιούχο ποβιδόνη ή διττανθρακικό νάτριο ή αλλιώς μαγειρική σόδα. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι προσθήκες αυτές δεν μετέβαλαν τη δραστικότητα του διαλύματος και ότι ο καθοριστικός παράγοντας αποτελεσματικότητας είναι οι συχνές πλύσεις.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να διαπιστώσουν και την αποτελεσματικότητα των πλύσεων στη βαρύτητα των συμπτωμάτων (ρίγη, απώλεια γεύσης και όσφρησης). Είκοσι τρεις από τους 29 συμμετέχοντες που έκαναν δις ημερησίως ρινικές πλύσεις δεν είχαν συμπτώματα ή είχαν μόνο ένα στο τέλος δύο εβδομάδων σε σύγκριση με 14 από τους 33 που ήταν λιγότερο επιμελείς.

Επίσης οι πιο συνεπείς ανέφεραν και ταχύτερη υποχώρηση των συμπτωμάτων ανεξάρτητα από το ποιο από τα δύο κοινά αντισηπτικά πρόσθεταν στο αλατούχο νερό (ιώδιο ή διττανθρακική σόδα).

Πρόσφατες έρευνες έχουν επίσης δείξει οτι οι γαργάρες με αλατούχο διάλυμα είναι αποτελεσματικές για τη μείωση του ιικού φορτίου, κάτι άλλωστε που χρησιμοποιούμε ήδη πολλοί από εμάς για τη μείωση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και απ' οτι φαίνεται μπορεί να μας βοηθήσει και στον κορονοϊό.

#ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ #ΙΙΚΟ_ΦΟΡΤΙΟ #ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WRs651q
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη