Παπαϊωάννου: «Οι Ελληνες διαιτητές δεν τα καταφέρνουν, δε θέλουν και δεν προσπαθούν»

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ισχυρός άνδρας της Λαμίας, μίλησε για το αίτημα της ομάδας του να τη σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές.

Η Λαμία εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία να διευθύνουν μόνο ξένοι διαιτητές τα παιχνίδια της και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ισχυρός της άνδρας, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το ζήτημα. «Οι Ελληνες διαιτητές δεν τα καταφέρνουν, δε θέλουν και δεν προσπαθούν. Κάποιοι ξεχωρίζουν, υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Δυστυχώς δεν θέλουν. Ή πιέζονται ή υπάρχουν γι’ αυτούς μόνο οι μεγάλες ομάδες. Δεν αντέχουν στην πίεση, στηρίζουν τις περισσότερες φορές τις μεγάλες ομάδες, όταν παίζουν με μικρότερες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε. «Πρέπει να αλλάξουν οι διαιτητές νοοτροπία. Το ποδόσφαιρο έχει μείνει τόσο χαμηλά γιατί οι ΄μεγάλοι΄ το θέλουν όπως το θέλουν και οι Έλληνες διαιτητές… Τσαγκαράκης και Κουμπαράκης είναι ότι χειρότερο στην ελληνική διαιτησία. Δεν θέλω καν να σφυρίζουν. Ο διαιτητής στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται ότι δεν έχει σωστά εκπαιδευτεί. Του έφυγαν φάσεις, Στο τελευταίο αγώνα, δεν έχει σημασία ποια ομάδα ήταν αντίπαλος, ήταν θέμα νοοτροπίας. Ηθελε κατά 100% να ευνοήσει τη μεγάλη ομάδα».

Κλείνοντας είπε πως «γιατί να έρχονται ξένοι διαιτητές στις μεγάλες ομάδες και όχι στις μικρές; Αν είναι έτσι υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος και χειραγώγηση αγώνων. Δεν το κλείνουμε καλύτερα να πάμε σπίτια μάς; Δε νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα γελάμε όλοι. Κακώς διακόπηκε η ανάλυση των φάσεων από τον Κλάτενμπεργκ. Μας έδινε μια εξήγηση παρά τα λάθη. Μάλλον δε συνέφερε. Το μόνο για το οποίο ‘τρώγονται’ οι Ελληνες διαιτητές είναι να πάρουν παιχνίδια να σφυρίξουν. Οι παράγοντες δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Τα θέλουμε όλα δικά μας. Μ’ αυτή τη νοοτροπία δεν το σώζουμε, ούτε με επαγγελματική διαιτησία. Να πάμε σε ξένους διαιτητές για 1-2 χρόνια για να εκπαιδευτούν οι Ελληνες. Το ποδόσφαιρο άλλαξε σελίδα το 2016, αλλά εδώ έχουμε μείνει στο 1956».

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη