-->

Συνάντηση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων με κατοίκους του Νέου Θρονίου


Συνάντηση με αντιπροσωπεία κατοίκων από τον οικισμό του Νέου Θρονίου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, για το σοβαρό πρόβλημα της ύδρευσης στην περιοχή, παρουσία των Αντιδημάρχων, κ.κ. Λεωνίδα Πενταλιού και Δημητρίου Κριτσόβα, και της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στο ιστορικό του ζητήματος από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο. Τονίστηκε πως από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Καμένων Βούρλων κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες αποκατάστασης της σοβαρής αυτής βλάβης στον αγωγό που διοχετεύει νερό σε Νέο Θρόνιο και Παραλία Καινουρίου.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 19 Αυγούστου αποκαταστάθηκε μερικώς και σταδιακά δίνονταν νερό στις περιοχές που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Ωστόσο, την ίδια μέρα προέκυψε νέα βλάβη, η οποία προήλθε από σπάσιμο στον αγωγό, μήκους περίπου 3χλμ. Η Τεχνική Υπηρεσία προέβη σε δύο τομές, με τη συνδρομή της ΔΕΥΑ Λαμίας. 

Την Τρίτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν οι τελικές εργασίες στη βαλβίδα του αγωγού, χρησιμοποιήθηκε αποφρακτικό στις δύο τομές και το νερό δίνονταν σε κυκλοφορία σταδιακά. Οι οποιεσδήποτε μικροβλάβες από τις παρεμβάσεις αποκαταστάθηκαν και είχαν γίνει γιατί ο αγωγός βρίσκεται σε βάθος 2,5μ.

Ωστόσο, επειδή οι υποδομές είναι παλαιωμένες και προκειμένου να λυθεί δια παντός το πρόβλημα υδροδότησης στην περιοχή, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν πως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει πραγματοποιήσει μελέτη για την αποκατάσταση του εξωτερικού αγωγού, προϋπολογισμού περίπου 210.000 ευρώ, η οποία έχει κατατεθεί προς έγκριση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->