«Μαύρος καπνός» και παράταση στις Βρυξέλλες για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

«Μαύρος καπνός» και παράταση στις Βρυξέλλες για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Πλαφόν... γιοκ. Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία πριν από λίγο η σύνοδος των υπουργών Ενέργειας, καθώς οι «σκληρές» χώρες δεν υπαναχώρησαν των θέσεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Ενέργειας κατέληξαν ένα πλάνο τεσσάρων κατευθύνσεων, το οποίο διαβίβασαν στην Κομισιόν και αναμένουν την εξέταση και τις επίσημες προτάσεις της τελευταίας.

Να σημειωθεί ότι πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το πλάνο που δημοσιοποίησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφορικά με το πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, καθώς οι αγορές τους παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό εξαρτημένες από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Η Ρωσία είχε ξεκαθαρίσει τη θέση τους, ότι στην περίπτωση που αποφασιστεί πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, θα κλείσει τις στρόφιγγες, με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό στις αγορές και στη λειτουργία της βιομηχανίας.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΠΛΑΦΟΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Iz98jia
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη