Χανιά: Κουκουλοφόρος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε δικηγόρο στα δικαστήρια

Χανιά: Κουκουλοφόρος επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο σε δικηγόρο στα δικαστήρια

Επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο εξαπέλυσε κουκουλοφόρος σε δικηγόρο και συγκεκριμένα στα δικαστήρια Χανίων.

Ένας δικηγόρος ο οποίος έμπαινε στα δικαστήρια Χανίων δέχτηκε επίθεση από άγνωστο με αιχμηρό αντικείμενο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όπως αναφέρει το Creta24.gr, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης, όταν ο δικηγόρος πήγαινε να ανέβει τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εισαγγελία, τότε ένας άγνωστος άνδρας που φορούσε μάσκα και καπέλο ή κράνος, του επιτέθηκε από πίσω και «σημάδεψε» το λαιμό αιχμηρό αντικείμενο.

«Μόλις τον πλησίασε του είπε μια κουβέντα, «εγώ σου το έλεγα ότι θα σου κάνω, θα σου δείξω», κάτι τέτοιο απ΄ότι μας είπαν οι παριστάμενοι», δήλωσε ο κ. Πραματευτάκης.

«Ο δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταδικάζει αυτή την εγκληματική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου. Ο δικηγόρος είναι συλειτουργός της δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος υπηρετεί με δικαιοσύνη και παρρησία τον εντολέα του και προσπαθεί αν δώσει στο δικαστή την πλευρά του εντολέα του από νομικής επιστήμης και ιστορικής αξίας το ποιο είναι το αληθές γι' αυτόν και συνεπάγεται ότι ο δικηγόρος δεν έχει να κάνει με οποιονδήποτε αντίδικο.

Ο δικηγόρος δεν έχει αντίδικο, ο δικηγόρος είναι προασπιστής του δικαίου. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι ένας συνάδελφος συνετός, χαμηλών τόνων», ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων κάνοντας λόγο για πρωτοφανές περιστατικό.

Ο δικηγόρος που τραυματίστηκε, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου που ασκεί τη δικηγορία εδώ και 30 χρόνια, «δεν έχει δώσει ποτε το παραμικρό δικαίωμα», τονίζουν οι συνάδελφοί του.

«Νιώθουμε όλοι οι συνάδελφοι αποτροπιασμό για την ενέργεια αυτού του αγνώστου που προσπάθησε να χτυπήσει το συνάδελφό μας, ο οποίος είναι υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας στο σύλλογό μας και δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα για τέτοιου είδους συμπεριφορές», δήλωσε στο Creta24 η δικηγόρος Σταυρούλα Παυλαντωνέα.

«Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη και οι προανακριτικοί υπάλληλοι θα κάνουν τη δουλειά τους και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης αυτής της αποτρόπαιας ενέργειας», συμπλήρωσε η ίδια.

#ΧΑΝΙΑ #ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/aDRfPuM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη