Ουκρανία: Διακόπηκε η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Ουκρανία: Διακόπηκε η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Διεκόπη η λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, σύμφωνα με την Energoatom.

Η λειτουργία του υπό ρωσική κατοχή ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια σταμάτησε εντελώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Energoatom, η κρατική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τις εγκαταστάσεις.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι αποσυνδέθηκε η έκτη μονάδα του εργοστασίου από το δίκτυο ενέργειας.

Το Κίεβο είχε καλέσει την Τετάρτη τους κατοίκους στις υπό ρωσική κατοχή περιοχές γύρω από το εργοστάσιο να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για τη δική τους ασφάλεια.

Η Ρωσία και η Ουκρανία κατηγορούν η μία την άλλη για βομβαρδισμό του πυρηνικού εργοστασίου, με κίνδυνο μιας πυρηνικής καταστροφής.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει να αποστρατιωτικοποιηθεί η γύρω περιοχή.

Η Energoatom δήλωσε ότι το Σάββατο αποκατέστησε σε λειτουργική ικανότητα μια γραμμή επικοινωνίας με το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία, όπως είπε, είχε υποστεί ζημιές από ρωσικούς βομβαρδισμούς, επιτρέποντας στο εργοστάσιο να τροφοδοτείται από το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Reuters.

#ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ #ΔΙΑΚΟΠΗ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Pe0VOjW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη