Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ: Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις

Θεσσαλονίκη-ΔΕΘ: Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αυξήσεις και συλλογικές συμβάσεις

Αυξήσεις στους μισθούς και αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων, διεκδικούν οι εργαζόμενοι, που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

«Τελείωσαν και οι αντοχές και οι ανοχές», δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης και πρόσθεσε: «Δώδεκα χρόνια μνημόνια και περιοριστικές πολιτικές, δώδεκα χρόνια οι εργαζόμενοι βιώνουν μειώσεις, εισοδημάτων, μειώσεις μισθών, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να εντείνεται. Και πάνω απ΄ όλα, τα εργατικά ατυχήματα να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας».

«Τα πράγματα δεν μπορούν να συνεχιστούν έτσι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και συνέχισε: «Η ακρίβεια μας έχει γονατίσει, οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει ακόμη πιο δύσκολες από ότι στο παρελθόν. Θέλουμε ο βασικός μισθός να αυξηθεί, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων να αυξηθεί, θέλουμε ασφάλεια στην εργασία, θέλουμε να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και η διαπραγμάτευση τους στους κοινωνικούς εταίρους, όπως έπρεπε να είναι και όπως ήταν στο παρελθόν».

«Οι εργαζόμενοι είναι εδώ και απαιτούν εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς τους για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Οι ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να ζήσουν με πεντακόσια ευρώ ενοίκιο και διακόσια πενήντα ευρώ ρεύμα» δήλωσε ο προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης.

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του ΕκΘ, ενώ μίλησαν επίσης για την ΑΔΕΔΥ ο κ. Μπράτης και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στο ίδιο σημείο, διαδηλώνει και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη καί την τομεάρχη εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στην συγκέντρωση συμμετέχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατιδης, Α. Τριανταφυλλιδης και Χρ.Γιαννούλης.

Η πορεία θα κινηθεί από την οδό Ίωνος Δραγούμη προς την παραλιακή και από εκεί μέσω της οδού Νικολάου Γερμανού θα καταλήξει στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προγραμματισμένες και φέτος συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς το απόγευμα έχουν αναπτυχθεί σε κεντρικούς δρόμους και γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Από την πλατεία της ΧΑΝΘ ξεκίνηε η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ στην Καμάρα ολοκληρώνεται σε λίγο η συγκέντρωση την οποία συμμετέχουν μέλη της Εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντεξουσιαστικού χώρου.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΔΕΘ #ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ #ΓΣΕΕ #ΑΔΕΔΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/u8eXAs7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη