Ψευτογιατρός: «Ένοχος» για έξι ανθρωποκτονίες - Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ψευτογιατρός: «Ένοχος» για έξι ανθρωποκτονίες - Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ενοχή του «ψευτογιατρού» ζήτησε ο εισαγγελέας για έξι ανθρωποκτονίες με δόλο με έμμεση αυτουργία, ανάμεσα στις οποίες αυτές δύο ανήλικων παιδιών.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος, γνωστός και ως ..Dr Kontos, όπως ο ίδιος συστήνονταν στα ανυποψίαστά θύματά του, δικάζεται και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών, όπως και για άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ίδιος με διάφορα μαντζούνια και άλλες αμφιλεγόμενες ….θεραπείες, έπειθε ασθενείς με καρκίνο να διακόψουν τις θεραπείες που τους σύστηναν οι γιατροί τους και να ακολουθήσουν τις δικές του. Από τη δράση του αυτή κατέφερε να τους αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά.

Μέχρι αυτή την ώρα με την πρότασή του ο εισαγγελέας, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο για έξι ανθρωποκτονίες με δόλο και σε αυτές περιλαμβάνονται οι ανθρωποκτονίες δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας.

«Η εγκληματική δράση του εκτείνεται σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Επίσης εκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα - Φεβρουάριο 2007 και συνεχίζεται μέχρι τον Ιούνιο του 2020 και τη σύλληψη του- δηλαδή εκτείνεται σε ένα διάστημα άνω των 13 ετών. Η παραπλανητική συμπεριφορά του είναι ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Η πλειοψηφία των παθόντων αναφέρθηκε στις ίδιες εκφράσεις. Παρουσιάζεται ως γιατρός με το όνομα Dr Nikolaos Kontos με βασικές ειδικότητες αυτές του νευρολόγου - νευροχειρουργού», είπε ο εισαγγελέας και συμπλήρωσε ότι «ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν συστηνόταν αλλά ότι δεν διέψευδε όσους τους σύστηναν ως γιατρό, αν και είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αναφέρει πως δεν είναι».

Ο κατηγορούμενος αποδείχθηκε πως όχι μόνο συστηνόταν ως γιατρός αλλά χρησιμοποιούσε πληθώρα τρόπων για να ενισχύσει την πεποίθηση αυτή στα θύματα του.

«Για παράδειγμα έφερε ταυτότητα, είχε αναρτημένο βιογραφικό, ενώ φρόντιζε να δείχνει ότι έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, άφηνε να εννοηθεί ότι είχε γνωριμίες με σημαντικούς γιατρούς του εξωτερικού, αλλά και πως είχε επαφές με εξέχοντα πρόσωπα όπως τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Προέβαλε τον εαυτό του ως προβεβλημένο, διακεκριμένο και εξειδικευμένο επιστήμονα παγκόσμιου βεληνεκούς. Ισχυριζόταν ότι εφάρμοζε πρωτοποριακές θεραπείες για λίγους που μόνη εκείνος γνώριζε. Στις εύλογες απορίες γιατί δεν τις ξέρουν άλλοι απαντούσε με θεωρίες συνομωσίας πχ ότι οι φαρμακοβιομηχανίες θα έχαναν έσοδα και κυνηγούσαν να τον σκοτώσουν» σημείωσε ο εισαγγελέας.

#ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΣ #ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ #ΔΙΚΗΡΙΚΟΙ_ΣΥΛΛΟΓΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TCOsRLN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη