Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Σήμερα γίνεται η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε στην 86η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός - Θα ξεκαθαριστούν μεταξύ άλλων πώς θα γίνει η επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας, το σχέδιο για φθηνή στέγη, η νέα επιταγή ακρίβειας κ.ά.

Σήμερα το πρωί, στο 10:00, θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε το Σάββατο βράδυ από του βήματος της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξειδίκευση για μια σειρά μέτρων, όπως:

• Την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ που θα χορηγηθεί τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατ. δικαιούχους.

• Το επίδομα θέρμανσης που θα ανέλθει εφέτος στα 300 εκατ. από 174 εκατ. πέρυσι και με δυνητικά δικαιούχους περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά.

• Το πακέτο κινήτρων και αντικινήτρων για την κλιμακωτή επιδότηση τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

• Την καταβολή επιδότησης 60 εκατ. ευρώ στους αγρότες για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στα λιπάσματα και 89 εκατ. σε 50.000 κτηνοτρόφους για να αντιμετωπίσουν αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές.

• Την επέκταση του προγράμματος «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» που αυξάνονται, στο εξής, κατά 200.000 οι δικαιούχοι.

• Τη επέκταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» με άλλους 200.000 δικαιούχους.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για το στεγαστικό πακέτο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Να σημειωθεί επίσης ότι σήμερα κατατίθεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο περιλαμβάνονται ο συμπληρωματικός κρατικός προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2022 με τα έκτακτα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Όπως έγινε γνωστό, προβλέπεται αύξηση των πιστώσεων του Τακτικού Προϋπολογισμού κατά το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ και του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων κατά το ποσό των 400 εκατ. ευρώ.

#ΜΕΤΡΑ_ΣΤΗΡΙΞΗΣ #ΔΕΘ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Aiqdxwf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη