Η Μαρέβα Μητσοτάκη στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Θεσσαλονίκης

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στο γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Θεσσαλονίκης

Το γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη και ενημερώθηκε για το έργο που επιτελεί στον ένα χρόνο λειτουργίας του.

Μια διακριτική επίσκεψη πραγματοποίησε η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, κατά την παραμονή της στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης.

Η κυρία Μητσοτάκη επισκέφθηκε το γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου το οποίο ιδρύθηκε πρίν από ακριβώς έναν χρόνο και έως τώρα έχει επιληφθεί σε 286 περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εν λόγω υπηρεσία υπηρετούν 16 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 2 είναι γυναίκες αξιωματικοί, οι 6 είναι ανακριτικοί υπάλληλοι (3 γυναίκες) και οι υπόλοιποι 8 μη ανακριτικοί υπάλληλοι (2 γυναίκες).

«Στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη. Εκπαιδευμένοι αξιωματικοί της @hellenicpolice_official είναι εκεί για να δράσουν αποτελεσματικά και να βοηθήσουν σε κάθε περιστατικό. Επιπλέον, 12 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας ιδρύονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις περιφέρειες. Τα θύματα πρέπει να μιλούν. Η φωνή τους ακούγεται. Κανείς δεν είναι μόνος», σημειώνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κυρία Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά το μέτρο επιβολής περιοριστικών μέτρων μετακίνησης παγκοσμίως αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Πάνω από 7.000 καταγγελίες το πρώτο εξάμηνο του 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Ελληνική Αστυνομία έχει αντιμετωπίσει περίπου 7.200 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε ολόκληρη τη χώρα με τους 3 στους 4 δράστες να είναι άντρες και συνήθως ανήκουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων.

Επισημαίνεται δε πως για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχουν ενημερωθεί και εκπαιδευτεί στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες χειρισμού στους αστυνομικούς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

#ΜΑΡΕΒΑ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ #ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ_ΒΙΑ #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΣΥΖΥΓΟΣ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kcfC7Fv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη