Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Διαδήλωση και πορεία στο Κερατσίνι (εικόνες)

Εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα: Διαδήλωση και πορεία στο Κερατσίνι (εικόνες)

Διαδήλωση μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε, πραγματοποιούν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, με αφορμή την 9η επέτειο από την 17 Σεπτεμβρίου του 2013 όπου ο μουσικός δέχτηκε τη φονική μαχαίρια στην καρδιά.

Από νωρίς το απόγευμα άτομα κάθε ηλικίας έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο σημείο όπου ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός.

Με συνθήματα εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, τα μέλη των αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες ήρθαν και φέτος να αποτίσουν φόρο τιμής στο αδικοχαμένο μουσικό.

«Ημέρα μνήμης, εννέα χρόνια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όλα είναι εκεί όπως και στα 9 χρόνια», δήλωσε η μητέρα του Μάγδα Φύσσα, ενόψει και της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

«Σε δεύτερο βαθμό η δίκη. Μεγάλη δίκη η οποία και αυτή θα είναι χρονοβόρα. Έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Για εμάς σήμερα, οικογένειες, φίλοι, όσοι έχουν πονέσει, τίποτα δεν έχει αλλάξει, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι ακριβώς όπως την πρώτη μέρα. Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι να τιμούμε τον Παύλο, να τον σηκώνουμε στους ώμους μας και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα. Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία. Τον δολοφόνησαν φασίστες. Οι φασίστες αυτής της χώρας που το σύστημα τους έβγαλε επάνω. Δεν θέλω να ακούω για θυσίες», πρόσθεσε.

5682330

5682342

5682323

5682384

#ΠΑΥΛΟΣ_ΦΥΣΣΑΣ #ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ #ΠΟΡΕΙΑ #ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/LEWmX3F
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη