Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Υγειονομικά μέτρα πρόληψης – αντιμετώπισης Covid 19 για την τρέχουσα σχολική χρονιά


Υγειονομικά μέτρα πρόληψης – αντιμετώπισης Covid 19

για την τρέχουσα σχολική χρονιά


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων και με σκοπό τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορονοϊού. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αλεξάνδρα Πλατιά και οι Διευθυντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας.


Αφού έγινε ένας απολογισμός της πορείας της πανδημίας στη σχολική κοινότητα τα δύο τελευταία χρόνια, συζητήθηκε το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία με τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και πως θα αντιμετωπιστούν τα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με κρούσματα στη μαθητική κοινότητα και στις στενές επαφές αυτών. Γιατί τα παιδιά μπορεί, στην πλειονότητα των περιπτώσεων να νοσούν ήπια, αλλά ο μεγάλος φόβος είναι η μεταφορά του ιού στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον, όπου μπορεί να υπάρχουν και άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (υπερήλικες, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας κλπ). 


Τονίστηκε η μεγάλη σημασία στην ύπαρξη υπευθύνου δασκάλου – καθηγητή για τη διαχείριση του Covid 19, σε κάθε σχολείο, η μεγάλη προσοχή που πρέπει να υπάρχει στη μεταφορά των μαθητών (λεωφορεία, ταξί κλπ), η προσήλωση στα μέτρα προσωπικής υγιεινής και ατομικής ευθύνης των μαθητών καθώς και η προτροπή σε διενέργεια test σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε στενή επαφή.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρέας Τοουλιάς δήλωσε: «Δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση γιατί ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, αλλά ούτε θέλουμε σε καμία περίπτωση να χρειαστεί να επιστρέψουμε στα πολύ αυστηρά μέτρα του παρελθόντος».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη