Όμιλος Φίλων Δάσους Λαμίας: Πεζοπορική διαδρομή Αμφιθέα -Κάστρο Λαμίας -Σπήλαιο Κάγκαρου Αφανού

Οι Φθινοπωρινές μας εξορμήσεις συνεχίστηκαν αυτή την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 με πεζοπορική διαδρομή στην περιοχή της Αμφιθέας ,Κάστρο Λαμίας και Σπήλαιο Κάγκαρου Αφανού  σε συνεργασία με τον  σύλλογο ΑΜΦΙΘΕΑΣ.

Αμφιθέα χωρίς “θέα” θα ήταν αδύνατο (γι αυτό πήρε και το όνομά της) θαυμάσαμε λοιπόν την απέραντη θέα στην Λαμία, από εδώ βλέπεις την ομορφιά μιας πόλης χτισμένη ανάμεσα σε δύο λόφους, ανάμεσα σε βουνά και θάλασσα, την Οίτη, την Όρθρυ, τον Μαλιακό κόλπο, κάνοντας μια συνολική διαδρομή περίπου 6,00 km και δύο ωρών.

Περάσαμε από τα πετρόκτιστα πολυβολεία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ,συνεχίσαμε την κορυφογραμμή περπατώντας το λόφο προς το Κάστρου της Λαμίας , περάσαμε από τα στενά γραφικά δρομάκια μια πανέμορφης, πανοραμικής αλλά παραμελημένης γειτονιάς, του Αφανού και καταλήξουμε στο υπέροχο σπήλαιο του Κάγκαρου που δύσκολα το εντοπίζεις αν δεν το γνωρίζεις, αν και είναι στο κέντρο του Αφανού. Αν και απροσπέλαστο στο εσωτερικό του, μπορείς να διακρίνεις σταλακτίτες και σταλαγμίτες!

Σποραδικές προσπάθειες εξερεύνησης, αναδείξεις και ανάπλασης της περιοχής δεν είχαν συνέχεια. Ένα σημείο ακόμη, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, εγκαταλελειμμένο στο έλεος του χρόνου όπως και τόσες άλλες όμορφες γωνιές αυτό του τόπου. Και όμως, αυτά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τις πόλης μας που μπορούν να της αλλάξουν μορφή, να την γνωρίσουν και να τη χαρούν οι Λαμιώτες, να γίνει τόπος προορισμού για ταξιδιώτες.

Σκοπός των πεζοπορικών μας διαδρομών, εκτός από την επαφή με τη φύση και την άθληση, είναι η ανάδειξη όλων αυτών που χρόνια τώρα προσπαθούμε να πείσουμε τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην αξιοποίησή τους.

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ  ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

35131 Λαμία

Τηλ -  fax 2231044961 κ 6932269378 (Πάρης Φούντας -  Γραμματέας ΟΜΦΙΔΑΣ)

e mail   omfidas@gmail.com

Ιστότοπος

 https://www.facebook.com/omfidas

http://omfidas.blogspot.gr/



































Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη