Κορονοϊός: Χιλιάδες νέα ραντεβού στο emvolio.gov.gr, ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Κορονοϊός: Χιλιάδες νέα ραντεβού στο emvolio.gov.gr, ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο

Έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα επιπλέον 23.351 ραντεβού, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer.

Ανεβαίνει ο αριθμός των εμβολιασμών, μετά την έλευση των νέων τροποποιημένων εμβολίων που στοχεύουν στην παραλλαγή Όμικρον.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα (12 Σεπτεμβρίου) μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13.291 εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer. Οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια νέας γενιάς ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Από τους 13.291 εμβολιασμούς, 1.475 αφορούσαν 1η αναμνηστική δόση, ενώ 11.816 αφορούσαν 2η αναμνηστική δόση. Υπενθυμίζεται πως τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου, πριν τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού.

Μάλιστα έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα επιπλέον 23.351 ραντεβού, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Pfizer.

Τα νέα εμβόλια αυξάνουν τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και αντιμετωπίζουν τις παραλλαγές Ο1, Ο2, Ο2,7 και Ο5. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ανάλογες με αυτές των πρώτων εμβολίων, δηλαδή ήπιες σε εκδήλωση και διάρκεια.

Για ποιούς τα νέα εμβόλια

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση, δηλαδή χορηγούνται μετά τη συμπλήρωση του βασικού εμβολιασμού. Σύμφωνα με τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τα νέα εμβόλια προορίζονται για:

α) τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω,

β) τα άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου,

γ) τους διαμένοντες και τους εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων,

δ) τους επαγγελματίες υγείας,

ε) όσους ζουν με άτομα με ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα,

στ) τους φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών από κορονοϊό. Ωστόσο, παρέχεται και εξατομικευμένα η δυνατότητα εμβολιασμού σε άτομα ηλικίας 30-59 ετών που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού.

Όσοι έχουν νοσήσει τον περασμένο χρόνο ή/και έχουν λάβει όλα τα βασικά και αναμνηστικά εμβόλια, θα πρέπει να λάβουν και το νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο. «Αυτό θα οδηγήσει σε ευρύτερη ανοσία έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2 και θα συμβάλει στον περιορισμό της εμφάνισης νέων παραλλαγών», τονίζουν οι επιστήμονες της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Ροδάνθη Συρίγου και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης).

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους, εφόσον έχουν παρέλθει τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση εμβολίου ή τη νόσησή τους από κορωνοϊό. «Η ανοσία φθίνει με την παρέλευση του τριμήνου, ειδικά στα ηλικιωμένα άτομα ή στους ευάλωτους. Γι' αυτό και συστήνεται να επανεμβολιαστούν», σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου.

#ΕΜΒΟΛΙΟ #emvoliogovgr #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ehv82P5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη