Μητσοτάκης: «Να σταματήσουν τα fake news - Εξασφαλισμένη η ενεργειακή επάρκεια της χώρας»

Μητσοτάκης: «Να σταματήσουν τα fake news - Εξασφαλισμένη η ενεργειακή επάρκεια της χώρας»

Εξασφαλισμένη είναι ενεργειακή επάρκεια της χώρας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχωρεί ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την 86η ΔΕΘ, ρωτήθηκε για το θέμα της ενεργειακής επάρκειας και απάντησε ως εξής: «Για το ζήτημα των τιμών απάντησα. Ξαναδείχνω τον πίνακα. Να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Δεν είναι δυνατόν να κινούμαστε σε κόσμο fake news σε κρίσιμα ζητήματα. Να μην αναπαράγονται ψέματα με αυτή τη συχνότητα. Μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι έχουμε κάνει ότι χρειαστεί για να εξασφαλιστεί πλήρως η ενεργειακή επάρκεια».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως «η τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο συνεχίζεται κανονικά. Έχουμε φροντίσει να έχουμε δεσμεύσει επαρκή φορτία LNG, διπλασιάσαμε τη χωρητικότητα της Ρεβυθούσας και ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για να μειώσουμε τη ζήτηση φυσικού αερίου. Να μετατρέψουμε μονάδες που καίνε φυσικό αέριο σε diesel. Σημαντική αύξηση της παραγωγής από λιγνίτη για να είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο ενδεχόμενο της διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/k1425Qv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη