Προς παράταση το «κρυφό» fuel pass, δεύτερες σκέψεις για πετρέλαιο

Προς παράταση το «κρυφό» fuel pass, δεύτερες σκέψεις για πετρέλαιο

Δεύτερες σκέψεις κάνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης με την μη ακύρωση του μέτρου της απευθείας έκπτωσης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης. Στην ουσία, εφόσον παραταθεί το μέτρο θα πρόκειται για ένα κρυφό fuel pass.

Προχτές το Dnews έφερε στο φως της δημοσιότητας την πρόθεση της κυβέρνησης να σταματήσει την επιδότηση 0.15 ευρώ στην αντλία στο πετρέλαιο κίνησης από την 1η Οκτωβρίου.

Η ραγδαία όμως αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης που θα φέρει μία τέτοια απόφαση, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση, η οποία ψάχνει τρόπους να παρατήνει την «κρυφή» επιδότηση στα καύσιμα.

Οι λόγοι που πιθανότητα θα συνεχίσει η επιδότηση στην αντλία είναι τ΄όσο ο φόβος για την αύξηση της τιμής του πετρελαίο όσο και ο φόβος για αύξηση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Ήδη το Dnews έχει ενημερώσει από χτες πως εάν εφαρμοζόταν το μέτρο η τιμή του πετρελαίου θα ξεπερνούσε κατά πολύ αυτή της βενζίνης και θα έφτανε πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει και τα καύσιμα κίνησης, έστω και στα... κρυφά με την μη κατάργηση της έκπτωσης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, θα ξεκινήσει έκπτωση στην αντλία 0,25 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης.

#FUEL_PASS #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΑΝΤΛΙΑ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/FR1p0JC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη