Ειρήνη Παπά: H μάχη που έδινε επί 9 χρόνια μακριά από τα «φώτα»

Ειρήνη Παπά: H μάχη που έδινε επί 9 χρόνια μακριά από τα «φώτα»

Η μάχη της με την νόσο έγινε γνωστή το 2018, όταν η σπουδαία ηθοποιός ήταν 92 ετών. Η πρώτη ανάρτηση και η απάντηση της ανηψιάς της.

Έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η σπουδαία Εληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παπά, η οποία τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ, νόσο που της είχε προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας.

Χτυπημένη εδώ και χρόνια από τη νόσο, η ηθοποιός με τη μεγάλη διεθνή καριέρα και τους εμβληματικούς ρόλους, «έσβησε αθόρυβα» - όπως άλλωστε έζησε και τα τελευταία της χρόνια - καθώς οι οικείοι της φρόντισαν να εξασφαλίσουν πως η ιδιωτική της ζωή θα μείνει μακριά απο τη δημοσιότητα, όπως πάντα επιθυμούσε.

Η μάχη της με την νόσο έγινε γνωστή το 2018, όταν η σπουδαία ηθοποιός ήταν 92 ετών.

Συγκεκριμένα, την είδηση είχε αποκαλύψει τότε η δημοσιογράφος Ντέπη Γκολεμά, ενώ την επιβεβαίωσε την ίδια χρονιά και η ανιψιά της Ειρήνης Παπά, Μέλια Τατάκη, επισημαίνοντας πως πάλευε με το Αλτσχάιμερ από το 2013.

Η σχετικά ανάρτηση της Ντέπυς Γκολεμά 4 χρόνια πριν

Σήμερα η Ειρήνη Παπά, καθηλωμένη στο κρεβάτι με πάλλευκα μαλλιά είναι 92 ετών. Τα γιόρτασε χθες ερήμην της, μια και το μυαλό της έχει από μόνο του διαγράψει την υπέροχη ζωή της.

Η Ελληνίδα θεά, Ρωμιά αλλά και Ρωμαία όπως έλεγε, (μια και θεωρούσε τη Ρώμη δεύτερο σπίτι της) που γύρισε το κόσμο έδειξε παντού τις αρχαίες τραγωδίες που τόσο τις άρεσαν, έγινε σταρ του Χόλιγουντ, με δεκάδες βραβεία και υποψηφιότητες, γενναία και περήφανη σαν Ελληνίδα νικήθηκε από μια αρρώστια τη χειρότερη κατά τη γνώμη μου, το Αλτζχάιμερ.

Μια αρρώστια που δεν σου δίνει καν το δικαίωμα των αναμνήσεων της Ζωής σου.

Να επιλέγεις εσύ καθώς γερνάς, πια σβήνεις, ποια κρατάς στα βάθη της ψυχής σου. Τα θυμούνται οι άλλοι για λογαριασμό σου…..

Πόσο όμορφη, πόσο Δωρική, πόσο γενναία, πόσο ταλαντούχα. Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά…..

Οι διευκρινίσεις της ανηψιάς της και η έκκληση για διακριτικότητα

Από το 2013 σχεδόν, η θρυλική ηθοποιός έδινε τη δική της μάχη χτυπημένη από τη νόσο Pick - μια επιθετική μορφή του Αλτσχάιμερ.

Όπως είχε δηλώσει η Μέλια Τατάκη, η οποία βρισκόταν συνέχεια στο πλευρό της, τα συμπτώματα της ασθένειας εκδηλώθηκαν αρχικά με προβλήματα στη ομιλία και τη μνήμη της

Μιλώντας στην «Athens Voice» για τη ζωή της Ειρήνης Παπά είχε διαψεύσει πως η θρυλική ηθοποιός ήταν κατάκοιτα και είχε σημειώσει χαρακτηριστικά:

Δεν είναι κατάκοιτη και ασφαλώς καθόλου παραμελημένη. Το αντίθετο. Τη φροντίζουν τρεις ακόμη γυναίκες και ένας φυσιοθεραπευτής που την γυμνάζει συστηματικά 5 φορές την εβδομάδα.

Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει και αυτό μας έχει στεναχωρήσει πολύ Η ίδια κρατούσε πάντοτε την ιδιωτική της ζωή μακριά απο τη δημοσιότητα.

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς τωρα που νοσεί. Είναι η αδελφή της μητέρας μου. Η αγαπημένη μου θεία. Έχει πάντα την απόλυτη αφοσίωση και την φροντιδα μου και την αγάπη όλων των ανηψιών της.

Το οτι είναι ζωντανή και σε ζηλευτή φυσική κατάσταση και ότι καταφέραμε να γιορτάσουμε για 92η φορά τα γενέθλιά της, είναι μόνο από αγάπη.

#ΕΙΡΗΝΗ_ΠΑΠΑ #ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΗΘΟΠΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NIkiKJz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη