Η μεγάλη στιγμή για τον Κάρολο έφτασε, ανακηρύσσεται επισήμως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, live η τελετή

Η μεγάλη στιγμή για τον Κάρολο έφτασε, ανακηρύσσεται επισήμως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, live η τελετή

Η μεγάλη στιγμή για τον Κάρολο Γ' έφτασε καθώς ανακηρύσσεται βασιλιάς σε μια λαμπρή τελετή και ανεβαίνει επίσημα στον βρετανικό θρόνο.

Ο Κάρολος Γ' ανακηρύσσεται σήμερα επισήμως βασιλιάς στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο. Η τελετή μεταδίδεται για πρώτη φορά ζωντανά μέσα από τα ΜΜΕ αλλά και το επίσημο κανάλι της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος Γ' θα ανακηρυχθεί επίσημα βασιλιάς σε μια ιστορική τελετή, στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου, στην οποία παρευρίσκεται η σύζυγός του, Καμίλα, και ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ.

Η ανακήρυξη του Καρόλου ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια από τον εξώστη της βασιλικής κατοικίας.

Αργότερα το Κοινοβούλιο θα ορκιστεί πίστη στον νέο βασιλιά και θα υποβάλει τα συλλυπητήριά του. Το απόγευμα, η πρωθυπουργός της χώρας και τα βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν δεκτά από τον Κάρολο.

Ο νέος βασιλιάς υποσχέθηκε να υπηρετήσει το βρετανικό έθνος με την ίδια «αταλάντευτη αφοσίωση» που είχε η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της.

Χθες, στο πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ο Κάρολος Γ' ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του, ενώ δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια, ακούστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ο βρετανικός εθνικός ύμνος με την αλλαγή στους στίχους «God save the King» (Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά).

Η εκδοχή αυτή που αναφέρεται σε άνδρα μονάρχη αντικαθιστά το«God save the Queen» (Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα), τον ύμνο που ακουγόταν από την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο το 1952.

Ο Κάρολος Γ' ανέρχεται στον θρόνο σε μια δύσκολη περίοδο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 ετών, έχοντας αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργούς σε έξι χρόνια.

Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βρετανός μονάρχης που ανεβαίνει στον θρόνο.

Δείτε live την στέψη του Καρόλου από το skynews:

{https://www.youtube.com/watch?v=K008x5xQiVo&feature=emb_logo}

#ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΑΡΟΛΟΣ #ΣΤΕΨΗ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΗΝΩΜΕΝΟ_ΒΑΣΙΛΕΙΟ #ΚΑΡΟΛΟΣ #ΤΕΛΕΤΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ixul2Hr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη