Υπόκλιση στη βασίλισσα Ελισάβετ - Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο (LIVE)

Υπόκλιση στη βασίλισσα Ελισάβετ - Ρίγη συγκίνησης στο τελευταίο αντίο (LIVE)

Με την παρουσία εκατοντάδων εστεμμένων και ηγετών χωρών του πλανήτη, ολοκληρώνεται σήμερα η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

 

Η νεκρώσιμη ακολουθία ξεκίνησε στις 13:00 ενώ τηρήθηκε σιγή δύο λεπτών. Παρούσα ήταν σύσσωμη η βασιλική οικογένεια και ξένοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των Μακρόν, Μπάιντεν και Τριντό.

Η τελετή στο Ουέστμινστερ ολοκληρώθηκε και το φέρετρο μεταφέρεται στην Αψίδα του Ουέλινγκτον στο Hyde Park, όπου θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα για να ξεκινήσει η πομπή για το Γουίνδσορ.

Τη σορό ακολουθούν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του Σόφι, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλεντον και τα παιδιά τους, πρίγκιπα Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ, ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, ο γιος της πριγκίπισσας Άννας, Πίτερ Φίλπς, ο γιος της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Κόμης του Σνόουντον.

Προηγήθηκε το λαϊκό προσκύνημα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας παρέμεινε επί τέσσερις ημέρες στο Ουέστμινστερ Χολ στη διάρκεια των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων πέρασαν από εκεί για να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής στην 96χρονη Ελισάβετ Β', η οποία παρέμεινε στον βρετανικό θρόνο επί 70 χρόνια, μέχρι τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των ανθρώπων που προσκύνησαν το φέρετρο της βασίλισσας της Βρετανίας ήταν και πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγό του, ο Γάλλος ομόλογος του Εμανουέλ Μακρόν, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Αυστραλός καθώς και ομόλογος του Άντον. Νεοζηλανδή πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

Σιγή δύο λεπτών στη μνήμη της

Σιγή δύο λεπτών τηρήθηκε στη μνήμη της βασίλισσας Ελισσάβετ Β' στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, όπως και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Ένα ολόκληρο έθνος τήρησε δύο λεπτών σιγή κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας. Απ' άκρη σ' άκρη...

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του βρετανικού εθνικού ύμνου "God Save the King" παρουσία 2.000 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μέλη βασιλικών οικογενειών.

{https://www.youtube.com/watch?v=xoQplAS4deU&feature=emb_logo}

Το πρόγραμμα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ

Στις 8:30 το πρωί ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα που ξεκίνησε την Τετάρτη το βράδυ

10:00 - Ανοίγουν οι πόρτες του Αβαείου του Γουεστμίνστερ για τους ηγέτες κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους

12:35 - Το φέρετρο θα μεταφερθεί στην έξοδο του Βρετανικού Κοινοβουλίου για να τοποθετηθεί πάνω στους κιλίβαντα. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που συνοδεύουν 142 μέλη του Βασιλικού Ναυτικού

12:44 - Θα ξεκινήσει η πομπή από το Βρετανικό Κοινοβούλιο προς το αβαείο του Γουεστμίνστερ

12:52 - Η πομπή θα φτάσει στο Αβαείου του Γουεστμίνστερ

13:00 - Ξεκινάει η λεγόμενη πολιτική λειτουργία παρουσία 2000 καλεσμένων. Μεταξύ αυτών αρχηγοί κρατών και βασιλείς από όλο τον κόσμο

14:00 - Ολοκληρώνεται το τελετουργικό στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ και το φέρετρο τοποθετείται ξανά στα κιλίβαντα. Θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο

14:15 - Ξεκινάει νέα πομπή με προορισμό την αψίδα του Ουέλινγκτον. (Βρίσκεται δίπλα στο Hyde Park και πίσω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ). Η πομπή θα περάσει μπροστά από το παλιό και θα κάνει μια στάση

15:00 - Η πομπή φτάνει στην αψίδα. Το φέρετρο μπαίνει στη νεκροφόρα με προορισμό το Ουίνδσορ . ( Οδικό ταξίδι 2 ώρες. Πλήθος κόσμου έχει διάρκεια να βρίσκεται δεξιά και αριστερά του δρόμου)

17:06 - Η νεκροφόρα φτάνει σε καθορισμένο σημείο. Σχηματίζεται ξανά πομπή

17: 10 - Η πομπή για το κάστρο του Ουίνδσορ ξεκινά

17:40 - Ο Βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μπαίνουν στη πομπή

17:53 - Η πομπή φτάνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κάστρο του Ουίνδσορ και το φέρετρο τοποθετείται σε βάθος

16:00 - Ξεκινά η νεκρώσιμη ακολουθία. Δεν έχει διευκρινιστεί η διάρκεια της. Μόλις ολοκληρωθεί, το βάθρο θα υποχωρήσει στη βασιλική κρύπτη. ( Οπως έγινε και στην κηδεία του Φιλίππου). Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αποχωρήσουν όπως και οι κάμερες

21:30 - Θα γίνει ο ενταφιασμός χωρίς κάμερες. Αυστηρά ιδιωτικά. Μαζί με το φέρετρο του Φίλιππου που περιμένει στην Κρύπτη

Παγκόσμια «Σύνοδος Κορυφής» στην κηδεία - Ποιοι έχουν να παραβρεθούν 

Βασιλείς, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και άλλοι υψηλοί προσκεκλημένοι από όλον τον κόσμο βρίσκονται στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' της Βρετανίας, σήμερα Δευτέρα. Το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα τελεστεί η κηδεία, μπορεί να φιλοξενήσει 2.00 άτομα. Η αστυνομία έχει σχεδιάσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αυστηρότερα από εκείνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 που διοργανώθηκαν στο Λονδίνο.

Πρόκειται για την πρώτη κηδεία δημοσία δαπάνη ύστερα από εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965.

Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων στη βρετανική πρωτεύουσα ξεχωρίζουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας (στο πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάρρησή του στον θρόνο, το 2019).

Οι Προσκεκλημένοι είναι επίσης εστεμμένοι, όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και ο πατέρας του, ο Χουάν Κάρλος - ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 και ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Δείτε LIVE την κηδεία της Βασιλίσσης Ελισάβετ

{https://www.youtube.com/watch?v=qrilXaCdhuw}

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΚΗΔΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6B5n2jH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη