Πώς θα ήταν η τελευταία selfie σας;

Image credit: Midjourney

Μοντέλο Τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργεί εικόνες μέσω της πλατφόρμας Discord προβλέπει την τελευταία selfie πριν τη συντέλεια του κόσμου.

Τα γραφικά του αναμενόμενου θανάτου στοιχειώνουν για πάντα τους χρήστες του Midjourney. Η πρόβλεψη της AI για το πώς θα μοιάζει η «τελευταία selfie που τραβήχτηκε ποτέ» είναι τρομακτική. Το σκηνικό είναι γεμάτο φωτιές, ενώ πυκνός και αποπνικτικός καπνός διαποτίζει τον αέρα. Οι φιγούρες που αποτυπώνονται στην εικόνα φαίνεται να εκλιπαρούν: «βοηθήστε μας!».

Δεν υπάρχουν χαμόγελα, ούτε duckface. Τα μάτια των προσώπων είναι κενά, το δέρμα τους, ξεφλουδισμένο ή καμένο. Στο φόντο φαίνονται μόνο ερείπια και το μόνο που μπορεί να φανταστεί κάποιος ανάμεσα σε αυτά είναι μόνο πτώματα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: εδώ θα μας οδηγήσει η τροχιά μας αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας.

Το Midjourney είναι ένα νέο πρόγραμμα παραγωγής εικόνων που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη (AI) και που επιτρέπει στους χρήστες, πληκτρολογώντας μια λέξη ή φράση, να φαντάζονται μελλοντικά σενάρια. Για να αποκτήσουν πρόσβαση οι χρήστες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια και μετά την έγκριση, μπορούν με διάφορους τρόπους να δημιουργούν από απλές εικόνες έως έργα τέχνης. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να το κάνουν είναι μέσω της πλατφόρμας Discord. 

Τις παραπάνω εικόνες δημοσίευσε ο χρήστης zx_JB στην αίθουσα #show-and-tell του καναλιού Midjourney Discord. Αλλά και στο προφίλ robotoverloards του Tiktok έχουν ανέβει εικόνες με ανατριχιαστικές προβλέψεις.

Δεν είναι όμως μόνο η καταστροφή του κόσμου που θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Υπάρχουν και άλλα πιο ευχάριστα που μπορεί ένας χρήστης να σκεφτεί ως μελλοντικά σενάρια. Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας imagine Garden cities of the future μπορεί να δημιουργήσει υπέροχες εικόνες από τις πόλεις του μέλλοντος.

Πηγή:pcgamer

#SELFIE #ΤΕΧΝΗΤΗ_ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/lER14KC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη