Νίκος Δένδιας: «Ανησυχία για την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής, αλλά πλέον υπάρχει διεθνής αντίδραση»

Νίκος Δένδιας: «Ανησυχία για την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής, αλλά πλέον υπάρχει διεθνής αντίδραση»

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής εξέφρασε, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει, και ως προς την ουσία» ανέφερε ο κ. Δένδιας σημειώνοντας ότι «θέμα νησιών δεν είχε τεθεί ποτέ».

«Δυστυχώς αν υπάρχει κάτι κακό είναι ότι εγκλωβίζεται και η Τουρκία και η τουρκική κοινή γνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, «από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο και μετά, η τουρκική ηγεσία έχει κάνει επιλογές που δεν αφήνουν κανένα πεδίο συνεννόησης».

Παρατήρησε ωστόσο, ότι (λόγω της τουρκικής συμπεριφοράς) έχει δημιουργηθεί ένα επίπεδο διεθνούς αντίδρασης.

Σε ερώτηση για το τι συνέβη μετά τη συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη στον Βόσπορο, ο κ. Δένδιας είπε ότι ο ίδιος ήταν πολύ υπέρ αυτής της συνάντησης.

«Η εικόνα που έλαβα ήταν ότι είχε πάει εξαιρετικά, αλλά το τι συνέβη μετά τη συνάντηση, από πλευράς Τουρκίας, μου είναι παντελώς αδύνατον να το ιχνηλατήσω», είπε ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας πως «δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι μια διαρκής επιδείνωση».

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η συμπεριφορά της Άγκυρας έχει εγκλωβίσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παρά τις απεριόριστες ευκαιρίες που τους δώσαμε.

Για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, που περιλαμβάνει τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη, είπε ότι «εγκλωβίζει σε συνεχή πορεία σύγκρουσης με την Αίγυπτο».

«Γιατί», αναρωτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, «κάποιος στην Τουρκία που βλέπει μακριά , να επιλέξει αυτή τη στρατηγική, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδα και επικίνδυνες ατραπούς»;

Τέλος, αναφέρθηκε στο δόγμα επί Κωνσταντίνου Καραμανλή , που ήταν η αναλογία 7 προς 10 (υπέρ της Τουρκίας). Πλέον, υπογράμμισε, αυτό έχει όχι απλώς ανατραπεί, αλλά έχει γίνει 10 προς 0 υπέρ της Ελλάδας.

#ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nDS7rEC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη