Νέα σελίδα στην Κιβωτό του Κόσμου: Δικηγόρους και ορκωτό λογιστή φέρνει το νέο ΔΣ

Νέα σελίδα στην Κιβωτό του Κόσμου: Δικηγόρους και ορκωτό λογιστή φέρνει το νέο ΔΣ

Έπειτα από αλλεπάλληλες εξελίξεις, η νέα διοίκηση στην «Κιβωτό του Κόσμου» προχωρά σε αλλαγές, αφού, με κυβερνητική απόφαση, «ξηλώθηκε» η προηγούμενη διοίκηση.

Για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των δομών του κόσμου και την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές, το νέο ΔΣ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και με έγκριτο δικηγορικό γραφείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.

Εξάλλου, εκτός από τις καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά και για ασέλγεια, στο στόχαστρο των Αρχών μπήκαν και τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, με εντολή για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και άλλων προσώπων, καθώς μπήκαν στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τα περιουσιακά στοιχεία όσων σχετίζονταν με τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Δεν έχουν εμφανιστεί τηλεοπτικά, ούτε έχουν απαντήσει στις τελευταίες καταγγελίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο πατήρ Αντώνιος, αλλά ούτε και η πρεσβυτέρα, δεν έχουν εμφανιστεί τηλεοπτικά, ούτε έχουν απαντήσει στις τελευταίες καταγγελίες που έχουν γίνει και για την έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία.

Επιπλέον τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταθέσουν στους αρμόδιους εισαγγελείς εργαζόμενοι αλλά και φιλοξενούμενοι της Κιβωτού του Κόσμου, και ειδικά τα παιδία που έχουν καταγγείλει κακοποίηση.

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβύτερα

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, βάζει στο «μικροσκόπιο» τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής - πατέρα Αντώνιου - στενών συγγενών του, αλλά και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Αναζητείται εάν αυτά τα πρόσωπα «έβαζαν χέρι» στα ταμεία της δομής, παίρνοντας χρήματα που κατέληξαν στη δική τους τσέπη - και συγκεκριμένα χρήματα που προέρχονταν από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών.

H Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί ενώ θα υπάρξει αντιπαραβολή και με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε το νέο ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου

«Με μοναδικό γνώμονα την ευημερία των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου», αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία και με απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της πολιτείας αναλαμβάνοντας την μεταβατική διοίκηση του φορέα.

Πρώτο μέλημα μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των δομών για την προστασία των φιλοξενούμενων παιδιών. Για τον έλεγχο της λειτουργίας του φορέα θα υπάρξει συνεργασία με διεθνή εταιρεία ορκωτών λογιστών και έγκριτο δικηγορικό γραφείο.Επίσης, οργανώνεται ομάδα με έμπειρα στελέχη διοίκησης και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών για να διασφαλιστεί η σωστή καθημερινή λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Παράλληλα, είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού στην κοινωνία των πολιτών.

Θα ακολουθήσουν τακτικές ενημερώσεις.

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου»

  • Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Ιωάννης-Σπυρίδων Τέντες, πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
  • Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, τ. διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
  • Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των «Παιδικών Χωριών SOS».
  • Έρρικα Οικονόμου, ψυχολόγος, γραμματέας «Φίλων της Θεοτόκου».
  • Ανδρέας Ζομπανάκης, οικονομολόγος, πρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά».
  • Κωνσταντίνος Γλούμης-Ατσαλάκης, δικηγόρος, διευθυντής Γραφείου υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.»
 

 

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ #ΔΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xQ1szLb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη