Νέα αποκάλυψη για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Μητέρα μήνυσε δομή για την κακοποίηση των παιδιών της και δεν έγινε... τίποτα

Νέα αποκάλυψη για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Μητέρα μήνυσε δομή για την κακοποίηση των παιδιών της και δεν έγινε... τίποτα

Σε δυο μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας είχε προχώρησε η μητέρα των τριών ανήλικων παιδιών που κακοποιούνταν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία της στο Συνήγορο του Πολίτη έμπαιναν τιμωρία στο πράσινο κλουβί σε δομή του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews, στις 30 Απριλίου του 2022 και ώρα 02:55 τα ξημερώματα, η μητέρα πήγε στο αστυνομικό τμήμα στην Ομόνοια προκειμένου να κάνει μήνυση για σωματική βλάβη στα παιδιά της κατά των υπευθύνων του Ιδρύματος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η ίδια φέρεται να ανάφερε στη μήνυσή της παλαιότερα περιστατικά που είχαν συμβεί στα ανήλικα παιδιά, καταθέτοντας παράλληλα πως στις 29/4/2022 είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το γιο της και εκείνος της είπε ότι χτύπησε πολύ άσχημα στο κεφάλι. Η ίδια σημειώνει πως το παιδί της είχε μεγάλη αιμορραγία. Οι υπεύθυνοι τον μετέφεραν σε ένα φαρμακείο και έπειτα σε ιδιωτική κλινική που συνεργάζεται με την «Κιβωτό του κόσμου». Στην συνέχεια το παιδί της είπε ότι έχει ένα σημάδι στο κεφάλι, παρ' όλα αυτά δεν του έκαναν ράμματα.  

Μετά την κατάθεση της μητέρας, η αστυνομία εξέδωσε σήμα για αναζητήσεις στα όρια του αυτοφώρου κατά των υπευθύνων της «Κιβωτού του Κόσμου», ωστόσο χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Και η δεύτερη μήνυση κατά των υπευθύνων του της «Κιβωτού του Κόσμου» έλαβε χώρα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στις 15 Μαΐου του 2022 και ώρα 22:30 το βράδυ, η οποία αφορούσε πάλι σωματική βλάβη στα παιδιά της.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι στις 15 Μαΐου του 2022 και ώρα 21:30 το βράδυ μίλησε στο τηλέφωνο με τον γιο της κι εκείνος είπε ότι ο ετεροθαλής αδερφός του και ο ίδιος του έχουν χτυπήσει άσχημα στα πόδια τους, γεγονός για το οποίο δεν ενημερώθηκε από τους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς η ίδια η μητέρα.

Η αστυνομία εξέδωσε για ακόμη μια φορά σήμα για αναζητήσεις στα όρια του αυτοφώρου κατά των υπευθύνων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την μητέρα των τριών ανηλίκων παιδιών, ένας ακόμη πατέρας τον Ιανουάριο του 2021 είχε καταθέσει μήνυση στην αστυνομία κατά των υπευθύνων του Ιδρύματος της «Κιβωτού του Κόσμου» υποστηρίζοντας ότι το παιδί του είχε δεχθεί κακοποιητική συμπεριφορά από παιδαγωγούς της δομής κατά τη διαμονή του στην Κιβωτό.

#ΚΙΒΩΤΟΣ_ΤΟΥ_ΚΟΣΜΟΥ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ #ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ_ΠΑΙΔΙΩΝ #ΒΟΛΟΣ #ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ_ΤΟΥ_ΠΟΛΙΤΗ #ΑΤΜ #ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fLxMOIH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη