Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια για τον πιο θανατηφόρο καρκίνο

Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια για τον πιο θανατηφόρο καρκίνο

Το 83% των ενηλίκων που συμμετείχαν σε έρευνα του Pancreatic Cancer Action Network (PanCAN) δεν γνώριζαν τα προειδοποιητικά σημάδια ή τα συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος.

Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές της νόσου, καθώς δεν υπάρχει τεστ έγκαιρης ανίχνευσης αλλά μόνο περιορισμένες θεραπείες.

Υπάρχουν, ωστόσο, συμπτώματα που μπορούν να προειδοποιήσουν, σύμφωνα με το Pancreatic Cancer Action Network (PanCAN) - αν και δυστυχώς οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζουν.

Σύμφωνα με σχετικό οδηγό που εξέδωσε ο Οργανσιμός, τα πιο κοινά συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος είναι:

  • ο πόνος στην κοιλιά ή στην πλάτη,
  • η απώλεια βάρους
  • η απώλεια όρεξης και
  • τα προβλήματα του πεπτικού,
  • τον ίκτερο (κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών),
  • τα λιπαρά ή υδαρή κόπρανα και
  • ο νεοεμφανιζόμενος διαβήτης.

«Τα συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος είναι ασαφή και μπορούν να συγχέονται με πολλά άλλα κοιλιακά ή γαστρεντερικά προβλήματα. Η κατανόηση αυτών των συμπτωμάτων μαζί με ορισμένους παράγοντες κινδύνου και το οικογενειακό σας ιστορικό μπορεί να σας βοηθήσει», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της PanCAN, Julie Fleshman.

Ο καρκίνος του παγκρέατος έχει ποσοστό πενταετούς επιβίωσης μόλις 11%, σύμφωνα με την PanCAN.

Η έγκαιρη διάγνωση θα μπορούσε να βελτιώσει τις θεραπευτικές επιλογές του ασθενούς, συμπεριλαμβανομένης πιθανώς της χειρουργικής επέμβασης.

#ΚΑΡΚΙΝΟΣ #ΠΑΓΚΡΕΑΣ #ΘΑΝΑΤΟΙ #ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ #ΔΙΑΓΝΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/02ugxrA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη