Νέα «βόμβα» από το Euractiv: Παρακολουθούσαν τον Γιώργο Κύρτσο και τον Τάσο Τέλλογλου

Νέα «βόμβα» από το Euractiv: Παρακολουθούσαν τον Γιώργο Κύρτσο και τον Τάσο Τέλλογλου

Για ελληνικό «WaterGate» κάνει λόγο το Euractiv στο αποκαλυπτικό του δημοσιεύμα για παρακολουθήση του Γιώργου Κύρτσου και του Τάσου Τέλλογλου από την ΕΥΠ. Αναφορές για προσπάθεια παρεμπόδισης του ελέγχου από τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο ευρωβουλευτής του Renew Europe Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου φέρονται να έπεσαν και αυτοί θύματα παρακολούθησης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Euractiv επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών και την Προστασία του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΔΑΕ διενέργησε έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν αν παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η Euractiv έμαθε ότι ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο άνδρες ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι αιτίες δεν αποκαλύφθηκαν για λόγους «εθνικής ασφάλειας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Ο Ντογιακός προσπάθησε να εμποδίσει τον έλεγχο»

Μεταξύ άλλων, στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώνεται πως η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελεγκτικού ελέγχου.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου της Ελλάδας, Ισίδωρος Ντογιάκος, φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ, ωστόσο, αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους αρμοδιότητα και επέμειναν στον έλεγχο.

Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμοδότηση από τον εισαγγελέα, την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

#ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΚΥΡΤΣΟΣ #ΤΑΣΟΣ_ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ #ΙΣΙΔΩΡΟΣ_ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ #ΑΔΑΕ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iNMcJFz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη