Αποκάλυψη Τσίπρα στη Βουλή: Αυτοί είναι οι 6 θεσμικοί που παρακολουθούσε η ΕΥΠ - Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας

Αποκάλυψη Τσίπρα στη Βουλή: Αυτοί είναι οι 6 θεσμικοί που παρακολουθούσε η ΕΥΠ - Κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας

Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η τελευταία πρωτοβουλία του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, να παραδώσει φάκελο με έξι πρόσωπα που «παγίδευσε» η ΕΥΠ στους πολιτικούς αρχηγούς. Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε τα έξι πρόσωπα που «παγίδευσε» η ΕΥΠ, σύμφωνα και με την χθεσινή επιβεβαίωση του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Πρόκειται για τους εξής: 

  • Υπουργός Εργασίας - κος Χατζηδάκης,
  • Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - κος Φλώρος,
  • Αρχηγός ΓΕΣ - κος Λαλούσης,
  • Πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας - κος Διακόπουλος
  • Πρωήν και νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών - κοι Λάγιος και Αλεξόπουλος

¨Όπως σημείωσε, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης παρακολουθήθηκε για διάστημα 8 μηνών (από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2021), με αποφάσεις που υπέγραφε ανά δίμηνο δίμηνο η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς οι διατάξεις ξεκινούν από τον Ιούλιο του 2020 και φτάνουν έως τον Μάιο του 2022.

Με δυο λόγια η ΕΥΠ Μητσοτάκη άκουγε τους αρχηγούς του στρατεύματος, τον Σύμβουλο Ασφαλείας και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών, για δύο περίπου χρόνια.

Που σημαίνει ότι η αρμόδια εισαγγελέας έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις για τη παρακολούθηση αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων ακόμη και των δύο αρχηγών.

«Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε, παράλληλα, το «κρίσιμο» ερώτημα:

Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθούνται οι ταγοί της εθνικής μας ασφάλειας ;
Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για να παρακολουθείται ο υπουργός Ενέργειας τότε ;

Ήταν οι αρχηγοί του στρατεύματος επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ύποπτοι για κατασκοπία;

«Ήταν και η Βλάχου μέλος του ρυπαρού δικτύου;»

Η κα Βλάχου, που στην επιτροπή Θεσμών μας είπε ότι έχει και αυτή, όπως και ο κος Μητσοτάκης νόμιζε ότι έχει, ανέλεγκτη κρίση. Και ότι ακόμη και τη Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν θεωρούσε ύποπτη θα παρακολουθούσε. Η κα Βλάχου, λοιπόν που έχει υπογράψει δεκάδες διατάξεις. Ήταν και αυτή μέλος του ρυπαρού δικτύου;

Και αν ναι γιατί βρίσκεται ακόμη στη θέση της;

Γιατί μια επικίνδυνη για τη δημοκρατία εισαγγελέας που κάνει κατ' εξακολούθηση κατάχρηση εξουσίας, βρίσκεται ακόμη στη κρίσιμη αυτή θέση, με επιμονή Μητσοτάκη.
Και ενώ έχω επισήμως ζητήσει την απομάκρυνσή της.

Προφανώς γιατί πράγματι είναι μέλος του ρυπαρού και εγκληματικού δικτύου και τη προστατεύει ο επικεφαλής του εγκληματικού δικτύου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης, για όλα αυτά μόνο μια λέξη υπάρχει: Ζόφος. Ζόφος και παρακμή.

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας ενάντια στην κυβέρνηση:  

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «μετά από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, με αποδείξεις πια, επειδή η Ελλάδα θέλουμε να είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της, ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του».

Για τους λόγους αυτούς, προσέθεσε, «υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης».

Σημείωσε ότι η Βουλή επί τριήμερο θα συζητήσει, «ο κ. Μησοτάκης θα αναγκαστεί να έρθει εδώ και να δώσει εξηγήσεις, να λογοδοτήσει, να απαντήσει και η Βουλή θα αναγκαστεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή». Τόνισε πως «όποια και αν είναι η απάντηση, είμαι βέβαιος ότι σύντομα την οριστική και την ορθή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός».

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΑΑΔΕ #ΧΡΗΣΤΟΣ_ΡΑΜΜΟΣ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΕΥΠ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/aLkEyjY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη