Κωνσταντίνος Παπαζάχος στο Dnews για Ρόδο: «Το ρήγμα έχει δυναμικότητα πολύ μεγαλύτερου σεισμού η οποία ξεπερνάει το μέγεθος των 7 ρίχτερ»

Κωνσταντίνος Παπαζάχος στο Dnews για Ρόδο: «Το ρήγμα έχει δυναμικότητα πολύ μεγαλύτερου σεισμού η οποία ξεπερνάει το μέγεθος των 7 ρίχτερ»

Ο Κωνσταντίνος Παπαζάχος, Καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφ. Γεωφυσικής, μίλησε στο Dnews σχετικά με τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου και ανέφερε ότι ήταν ισχυρός ο σεισμός, αλλά «όχι κάτι το ιδιαίτερο για τα δεδομένα του ελληνικού χώρου».

«Αυτοί οι σεισμοί είναι συνήθως οι κύριοι. Είναι ένας αρκετά μεγάλος σεισμός αν και το συγκεκριμένο ρήγμα στην περιοχή έχει δυναμικότητα πολύ μεγαλύτερου σεισμού η οποία ξεπερνάει το μέγεθος των 7 ρίχτερ.

Όμως αυτοί οι σεισμοί είναι συνηθισμένοι μεμονωμένα γεγονότα χωρίς κάποια ιδιαίτερη παραπάνω σημασία, έτσι συμβαίνει συνήθως.

Είναι μακριά από τις ακτές 60 χιλιόμετρα. Το ρήγμα έχει άλλη κατεύθυνση προς την περιοχή της Τουρκίας και προς νότια της Ρόδου και νότια της Καρπαθου που δεν υπάρχουν κατοικημένες περιοχές.

Γενικά αυτοί έχουν περιορισμένες επιπτώσεις στη Ρόδο, μόνο πολύ μεγάλοι σεισμοί της τάξεως του 7 μπορεί να έχουν.

Άρα ναι μεν είναι ένας ισχυρός σεισμός, όμως όχι κάτι το ιδιαίτερο για τα δεδομένα του ελληνικού χώρου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζάχος.

#ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ #ΣΕΙΣΜΟΣ #ΡΟΔΟΣ #ΡΗΓΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Lj3ykTS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη