Νοσοκομεία: Ουρές στα επείγοντα, ράντζα στους διαδρόμους

Νοσοκομεία: Ουρές στα επείγοντα, ράντζα στους διαδρόμους

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα νοσοκομεία, με την έξαρση των ιώσεων και των περιστατικών κορονοϊού να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και τους ασθενείς να συνωστίζονται σε διαδρόμους μέχρι και δύο μέρες μέχρι να βρουν ένα κρεβάτι.

Εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν υπομονετικά στις εφημερίες και στα επείγοντα να εξεταστούν, καθώς καταγράφονται πολλά περιστατικά πνευμονιών, ενώ και τα κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα την ώρα που οι γιατροί και τα κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν επαρκούν.

«Τι να σας πω. Να μην το ζει ο άνθρωπος αίσχος. Πέρα από την αρρώστια τους, την κατάντια που έχουν υποστεί εδώ πέρα. Χάνουν την αξιοπρέπειά τους», λένε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» πολλοί ασθενείς καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι μετά από δύο ολόκληρες μέρες.

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας, η πίεση είναι τόσο μεγάλη που δεκάδες ράντζα τοποθετούνται στους διαδρόμους σε πολλά νοσοκομεία, με τους ασθενείς, εκτός από το θέμα υγείας τους, να έχουν να αντιμετωπίσουν και την ταλαιπωρία λόγω των πολλών ωρών αναμονής.

«Υπάρχουν γιατροί. Κατά την γνώμη μου χρειάζονται άλλοι τόσοι για να δουλέψουν σωστά και να μην περιμένουν οι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον».

Πολλοί ασθενείς καταγγέλλουν πως επειδή το προσωπικό είναι μειωμένο, τους μετέφεραν σε άλλη κλινική με αποτέλεσμα να κολλήσουν και κορονοϊό.

«Η κατάσταση είναι μεγάλο δράμα. Ήμουν στο καρδιολογικό και βρέθηκα στο Covid».

Την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται «υπό κατάρρευση» συνεχίζονται και οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα με τους ασθενείς να κάνουν αγώνα δρόμου από φαρμακείο σε φαρμακείο.

#ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ #ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΓΡΙΠΗ #ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0ce5HCQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη