«Καβγάς» μετεωρολόγων για τα «χιόνια» του Φεβρουαρίου

«Καβγάς» μετεωρολόγων για τα «χιόνια» του Φεβρουαρίου

Τα τελευταία 24ωρα ήρθαν στην επιφάνεια προγνώσεις μετεωρολόγων για «πολικό αεροχείμαρρο» και ψυχρές εισβολές μέσα στην εβδομάδα. 

Ωστόσο, δεν... συμπλέουν όλες οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για την βαρυχειμωνιά στις αρχές του Φεβρουαρίου. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι διάσταση μεταξύ των μετεωρολόγων φάνηκε όταν έγινε αναφορά για χιόνια και στα πεδινά από τον Σάκη Αρναούτογλου, ενώ και ο Γιάννης Καλλιάνος υποστήριξε ότι είναι πιθανό να χιονίσει και στην Αττική.

Στον αντίποδα όμως εκφράστηκε η άποψη του Θοδωρή Κολυδά ότι είναι νωρίς για να γίνουν τέτοιες προβλέψεις καθώς οι διαφορές μεταξύ των μετεωρολογικών μοντέλων είναι τεράστιες.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σε μήνυμά το στο Twitter ανέφερε πως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές για τις προβλέψεις των υπολοίπων αναφέροντας χαρακτηριστικά «μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε».

Επίσης, σε ανάρτησή της, η μετεωρολόγος του Mega Χριστίνα Ρήγου αναφέρεται στον πιο «αργοπορημένο» χειμώνα, σημειώνοντας πως η θερμοκρασία θα πέφτει συνεχώς τις επόμενες ημέρες και ότι το κρύο θα ενταθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Όμως η μετεωρολόγος αφήνει και υπονοούμενα για τους συναδέλφους, χωρίς βέβαια να τους κατονομάζει, λέγοντας πως είναι πολύ νωρίς για αξιόπιστες προβλέψεις για χιόνια. «Ένας μετεωρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και είναι γνώστης της δουλειάς του, δεν θα έκανε ΠΟΤΕ τόσο αναλυτική πρόγνωση 7-8 μέρες νωρίτερα!!! Είναι απλά "εφετζίδικοι" τίτλοι!!!», έγραψε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης συνέστησε την προσοχή των πολιτών, καθώς μετά την πολική μπάλα που έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες στη χώρα μας για το 2023, σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος για να βάλει τη χώρα για τα καλά στην «καρδιά» του χειμώνα.

#ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ #ΧΙΟΝΙΑ #ΚΑΙΡΟΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dhb0znc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη