«Βγαίνουν» οι αλυσίδες από τα οχήματα στην Αττική

«Βγαίνουν» οι αλυσίδες από τα οχήματα στην Αττική

Αντιολισθητικές αλυσίδες... τέλος (για την ώρα τουλάχιστον) στην Αττική καθώς η ΕΛΑΣ ήρε την υποχρέωση εφοδιασμού όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα.

Με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής και λόγω ύφεσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων άρθηκε σήμερα (14/2) η υποχρέωση εφοδιασμού των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Όπως διευκρινίζεται από την ΕΛΑΣ, οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται σε οδό με χιόνια είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά, να τοποθετούν σε τουλάχιστον δύο κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Την ίδια υποχρέωση έχουν οι οδηγοί των πιο πάνω οχημάτων και όταν κινούνται σε οδό με παγετό, εφόσον υπάρχει σχετική ειδοποίηση από τις αρμόδιες Αρχές.

 

#ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ_ΑΛΥΣΙΔΕΣ #ΑΤΤΙΚΗ #ΕΛΑΣ #ΧΙΟΝΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/SAHcvrb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη