Λαμία: Συνελήφθησαν οι ληστές στο πάρκινγκ της εθνικής οδού στο 221ο χλμ


Είχαν ληστέψει από οικογένεια χρήματα και πολυτελή ρολόγια συνολικής αξίας 250.000 ευρώ - Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο μέλη της συμμορίας ενώ αναζητούνται άλλα δύο.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι ληστές της εθνικής οδού που έστηναν καρτέρι σε ανυποψίαστους οδηγούς που σταματήσουν στο πάρκινγκ στο 221ο χλμ

Η ληστεία που κινητοποίησε τις Αρχές ήταν αυτή στις 9 Μαρτίου, όταν αφαίρεσαν από σταθμευμένο όχημα τσάντα με χρήματα, πολυτελή ρολόγια και άλλα κοσμήματα, συνολικής αξίας 250.000 ευρώ.

Η στάση του τρόμου στην εθνική οδό – Το εφιαλτικό 221ο χλμ και ο ληστής με το μαχαίρι'

Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερα μέλη της συμμορίας και χθες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στη Λαμία δύο εξ αυτών ενώ αναζητούνται τα άλλα δύο άτομα.

Μετά τη ληστεία στις 9 Μαρτίου, τα ίδια άτομα λήστεψαν έναν οδηγό φορτηγού ενώ έκαναν και μία απόπειρα κλοπής σε μίνι μάρκετ στη Λαμία.

Πάντως στο ίδιο πάρκινγκ της εθνικής οδού, στο 221χλμ στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Φθιώτιδας έχουν σημειωθεί τουλάχιστον άλλες δύο ληστείες. Στις 23 Φεβρουαρίου με θύματα μια παρέα φοιτητών και στις 16 Φεβρουαρίου με θύμα άλλον οδηγό που του αφαίρεσαν τσαντάκι με 5.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη δύο (2) ληστειών και μίας απόπειρας κλοπής, σε περιοχές της Φθιώτιδας.

Για τις ανωτέρω εγκληματικές ενέργειες, μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις (4) ημεδαποί – μέλη της συμμορίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (23-03-2023) το πρωί στη Λαμία, συνελήφθησαν τα δύο μέλη της συμμορίας, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο συνεργοί τους.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 09 έως 22-03-2023, οι ανωτέρω, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται στη διάπραξη:

– Ληστείας, απογευματινές ώρες της 09-03-2023, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Φθιώτιδας, όπου σε χώρο στάθμευσης οχημάτων επί του Αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε, ένα από τα μέλη της συμμορίας, εκμεταλλευόμενο την προσωρινή στάση ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και την αποβίβαση δύο εκ των τριών επιβαινόντων, αιφνιδίασε τον οδηγό του οχήματος, άνοιξε την θύρα του συνοδηγού και αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, δύο πολυτελή ρολόγια χειρός, χειροποίητα μανικετόκουμπα και διάφορα έγγραφα, με την συνολική αξία των αφαιρεθέντων να ανέρχεται στις -250.000- περίπου ευρώ. Ο οδηγός του οχήματος εξήλθε από αυτό και επιχείρησε να αποσπάσει την αφαιρεθείσα τσάντα από τον δράστη, όμως αυτός τον απείλησε, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου, κατάφερε να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, να υπερπηδήσει την διαχωριστική περίφραξη του Αυτοκινητοδρόμου και να διαφύγει μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του που τον ανέμεναν πλησίον του σημείου διάπραξης της ληστείας.

– Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-03-2023, σε περιοχή της Λαμίας, όπου σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης υποκαταστήματος σούπερ μάρκετ, τρία από τα μέλη της συμμορίας, δρώντας από κοινού, εισήλθαν στην καμπίνα και στην καρότσα Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου, την ώρα που ο οδηγός του οχήματος κοιμόταν σε αυτό και αρχικά αφαίρεσαν ένα άδειο τσαντάκι, ενώ όταν ο οδηγός εξήλθε του οχήματος, του επιτέθηκαν και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν επιπλέον το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά του έγγραφα.

– Απόπειρας κλοπής, τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-03-2023, σε περιοχή της Λαμίας, όπου τρία από τα μέλη της συμμορίας παραβίασαν παράθυρο καταστήματος μίνι μάρκετ, εισήλθαν σε αυτό και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς ήχησε ο συναγερμός του καταστήματος και τράπηκαν σε φυγή.
Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των μελών της συμμορίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης που φορούσαν κατά την τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη