Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Λαμία ο πρωθυπουργός για την προεκλογική εκστρατεία του – Προσπαθεί να συσπειρώσει τους αναποφάσιστους


Την προεκλογική του περιοδεία ξεκινά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρόμο προκαλεί στο Μαξίμου η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων καθώς πλησιάζουν οι εκλογές του 2023. Εικάζεται πως οι προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων βασίζονται πάνω σε διαφορετικές στρατηγικές ώστε να καλυφθεί όλη η γκάμα των ψηφοφόρων ενώ η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην αλλαγή της διάθεσης του κοινού μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός το προσεχές διάστημα θα απευθυνθεί σε εκείνους που προέρχονται τόσο από τον δεξιό ή και τον κεντρώο χώρο και έχουν «απομακρυνθεί» από τη ΝΔ. Η «γκρίζα ζώνη» αυτή ζώνη που φτάνει σύμφωνα με τις μετρήσεις το 17% – ποσοστό ιδιαίτερα σημαντικό- θα βρεθεί στο στόχαστρο του γαλάζιου επιτελείου με μια επιχείρηση πειθούς του εκλογικού σώματος με βάση τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ για την επόμενη τετραετία.Μητσοτάκης για Τέμπη: Η καλύτερη δικαίωση να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνει.

Κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αναβαθμιστούν όσα αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής αλλά αντίθετα στόχος είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα δίνοντας κίνητρα για να βελτιωθεί ο μηχανισμός του κράτους.

Μια άλλη εξίσου δύσκολη αποστολή για το κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο είναι να αρχίσουν να χτίζονται από την αρχή τα ποσοστά συσπείρωσης της κομματικής βάσης της ΝΔ, η οποία μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία άρχισε να αποσυσπειρώνεται και να παρακολουθεί «μουδιασμένη» τις εξελίξεις.Μητσοτάκης: «Η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία των παιδιών στα Τέμπη είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ»

Πρώτος σταθμός η Λαμία

Για τον λόγο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά σήμερα νέο κύκλο περιοδειών από την Φθιώτιδα και συγκεκριμένα τη Λαμία, όπου θα επισκεφθεί και θα επιθεωρήσει έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί. Έργα με κοινωνικό πρόσημο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης που δείχνουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία 4 χρόνια με την σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα. Έτσι, από νωρίς το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί κοντά στους πολίτες, θα συνοδεύεται από κλιμάκιο υπουργών και το μεσημέρι θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Στερεά Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θα κλείσει αυτή την περιοδεία με ομιλία στις 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, όπου αναμένεται να δεσμευθεί ότι θα χυθεί άπλετο φως όσον αφορά στις ευθύνες για τα Τέμπη και ότι ο σιδηρόδρομος θα είναι σε πλήρη λειτουργία και με ασφάλεια έως το Πάσχα.

Θα καλέσει τους πολίτες να διαλέξουν ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοδρόμηση λέγοντας ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να κρατήσει την οικονομία στον ίσιο δρόμο προς την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την ομαλότητα και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με μια αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση και όχι με πειραματισμούς σαν αυτούς που προτείνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και με παροχολογία χωρίς αντίκρισμα που αποτελεί το βασικό αφήγημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει τέλος, ότι η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο σε καίριους τομείς, όμως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει και θα τονίσει ότι ο ίδιος θα προτείνει λύσεις και έργα και δεν θα συμμετάσχει στο παιχνίδι της τοξικότητας και τους ανούσιους καυγάδες.Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη