Μάρτης... γδάρτης ο καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια και στα πεδινά

INTIME

Νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και σε πεδινές περιοχές προανήγγειλε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Για σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται μια πρόσκαιρη βελτίωση με τους βοριάδες ωστόσο να παραμένουν ισχυροί στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει τους 14 με 17 βαθμούς - πιο υψηλές θερμοκρασίες στα δυτικά - ενώ από την Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση.

Αναφορικά με την Αττική, κατά τόπους θα είναι αυξημένες οι συννεφιές στα βόρεια και βορειανατολικά του νομού, ενώ δεν αποκλείονται και οι βροχές.

Οι βοριάδες θα επιμένουν, ειδικά στο Κάβο Ντόρο και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές συννεφιές, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα είναι έως 14 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, έρχεται μια βελτίωση ειδικά την Τρίτη με τους βοριάδες να υποχωρούν και τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει ξανά στους 18 βαθμούς Κελσίου.

«Ωστόσο αυτό θα κρατήσει για λίγο γιατί Τετάρτη και Πέμπτη έρχεται ένα οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας από τη κεντρική Ευρώπη με κύρια χαρακτηριστικά, βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια, όχι μονο στα πολύ ορεινά αλλά και σε πιο πεδινά τμήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης.

Νέα βελτίωση αναμένεται από το Σαββατοκύριακο με τον καιρό να είναι και πάλι ανοιξιάτικος.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

#ΜΑΡΤΙΟΣ #ΚΑΙΡΟΣ #ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ush54Aq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη