«Illegals» ή αλλιώς δημιουργία χαρακτήρων: Πώς δρουν οι κατάσκοποι ανά τον κόσμο και η ιστορία της Άννα Τσάπμαν

«Illegals» ή αλλιώς δημιουργία χαρακτήρων: Πώς δρουν οι κατάσκοποι ανά τον κόσμο και η ιστορία της Άννα Τσάπμαν

Η Ρωσίδα κατάσκοπος «Μαρία Τσάλλα» και η αποκάλυψη της δράσης της ξεσκεπάζει το κύκλωμα «Illegals» ή αλλιώς δημιουργία χαρακτήρων. Πρόκειται για κύκλωμα κατασκόπων το οποίο «γεννήθηκε» στην περίοδο του Ψυχρού πολέμου και ξεκίνησε ξανά τη δράση με την ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα ή αλλιώς «Μαρία Τσάλλα», που δρούσε επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα, είναι μία μόνο από τις «Illegals» ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, ο εν ενεργεία αριθμός των «Ιllegals» εκτιμάται από 10 έως 30 και εμφανίζονται ως άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με στόχο να παραμείνουν αχαρτογράφητοι για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας που ζουν.

Σύμφωνα με την ΕΥΠ από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «Ιllegals» ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

Αποστολή τους να στρατολογήσουν ανθρώπους και πηγές που έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες.

Οι κατάσκοποι «Ιllegals» έχουν απασχολήσει αρκετές φορές τη δημοσιότητα, με διασημότερη αυτών την Άννα Τσάπμαν, μια από τα 10 άτομα που ανήκαν στο κύκλωμα κατασκόπων «Illegals» και συνελήφθησαν από το FBI το 2010 στις ΗΠΑ.

Η Άννα Τσάπμαν ήταν τότε 28 ετών και δήλωνε χωρισμένη, με πτυχία στα οικονομικά και ιδιοκτήτρια μιας διαδικτυακής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

Λόγω της εντυπωσιακής εμφάνισής της την χαρακτήρισαν «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ».

Αν και πολύ καλά εκπαιδευμένο μέλος των «Ιllegals», δεν κατάφερε τελικά να εκτελέσει την αποστολή που της είχε αναθέσει η χώρα της.

Τον Ιούνιο του 2010 καταγράφεται από κρυφή κάμερα να παραδίδει έναν υπολογιστή στον σύνδεσμό της από τη Ρωσία, σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης.

Όμως, ο σύνδεσμος της ήταν πράκτορας του FBI.

Την ίδια μέρα εμφανίζεται να κάνει αγορές σε εμπορικό κέντρο, ενώ Ρώσος συνεργάτης της την περιμένει έξω από το κατάστημα.

Η Άννα Τσάπμαν απελάθηκε στη Ρωσία μαζί με τους άλλους εννέα Ρώσους κατασκόπους που ανταλλάχθηκαν με Αμερικανούς, στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον – Μόσχας.

Στη Ρωσία η δημοφιλία της εκτοξεύτηκε και από μοντέλο και τηλεοπτική σταρ, έγινε επιχειρηματίας επενδύσεων τεχνολογίας και πολιτικός.

«Νομίζω ότι μπορώ να ενώσω μια κοινότητα. Νομίζω ότι μπορώ να λειτουργήσω σαν πλατφόρμα που μπορεί να ενώσει όσους σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Ποιός σας είπε ότι ήμουν κατάσκοπος;», δήλωσε η Άννα Τσάπμαν.

Η Άννα Τσάπμαν ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε ότι ήταν κατάσκοπος και την ουσία δεν το παραδέχθηκε ποτέ.

#ILLEGALS #ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ #ΡΩΣΙΔΑ #ΡΩΣΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0ZKxj3T
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη