Ποιοι θέλουν να πλήξουν τον Μπέο και τον Παπαϊωάννου; - Kαταγγελίες για το ματς του Βόλου με τη Λαμία

Μπέος για τις καταγγελίες για το ματς του Βόλου με τη Λαμία: «Ας το ψάξουν οι αρμόδιοι, δεν είναι αρμόδιος ούτε ο Μπέος και ούτε ο Παπαϊωάννου»

Οι Αχιλλέας Μπέος και Πανουργιάς Παπαϊωάννου μίλησαν σε τηλεοπτική εκπομπή για τις καταγγελίες για ανεπιτυχή χειραγώγηση του αγώνα του Βόλου με τη Λαμία.

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκαν ο Αχιλλέας Μπέος και ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Μίλησαν για την καταγγελία στον εισαγγελέα για ανεπιτυχή χειραγώγηση του αγώνα Βόλου - Λαμίας στις 24 Φεβρουαρίου, πληροφορία που μεταδόθηκε στην ίδια εκπομπή.

Αρχικά ο Μπέος τόνισε: «Τα χρήματα τα έχασαν αυτοί που μαγείρευαν χωρίς τον ξενοδόχο. Εμείς ως ΠΑΕ αν αυτό το πράγμα ήταν λογικό δεν θα κινούσε την περιέργειά μας. Διαπιστώσαμε ότι ξαφνικά η Λαμία έγινε φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μου κίνησε την περιέργεια και διαπίστωσα με 2-3 τηλεφωνήματα ότι έτσι είναι και στο ημίχρονο του αγώνα έδωσα εντολή στη νομική σύμβουλο να συντάξει επιστολή στην αρμόδια εισαγγελία και στον αθλητικό εισαγγελέα για να ερευνηθεί η υπόθεση.

Να ψάξουν να βρουν πραγματικά αν οι ενδείξεις είναι και αποδείξεις ότι υπήρχαν άνθρωποι που χειραγώγησαν. Αν οι αρμόδιοι έκαναν το ίδιο πράγμα και το 2011 ίσως έβρισκαν πραγματικά ενόχους δε θα πήγαιναν στη φυλακή αθώοι άνθρωποι, ένας εκ των οποίων κι εγώ. Για αυτό το καταγγείλαμε, δεν υπάρχει λογική, δείχνει κάτι, ας το ψάξουν οι αρμόδιοι. Δεν είναι αρμόδιοι ούτε ο Μπέος ούτε ο κ. Πανουργιάς».

Το εάν είχε εικόνα για πιθανότητα χειραγώγησης προς τους παίκτες της ομάδας του: «Όχι, δεν έχω τέτοιο πράγμα. Εμένα με ενημερώσανε μετά από 2-3 ερωτήσεις σε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο και μου είπαν ότι ξεκίνησε φαβορί ο Βόλος και έγινε φαβορί η Λαμία. Αυτό με ανησύχησε και γι αυτό έδωσα την εντολή να γίνει άμεσα η καταγγελία και να διερευνηθεί πραγματικά από τους αρμόδιους αν αυτό είναι αλήθεια ή ψέματα. Μπορεί να υπήρχαν ένας, δύο, τρεις, πέντε που είδαν στον ύπνο τους ότι θα κερδίσει η Λαμία».

Για το εάν η καταγγελία που έκανε βλάπτει τη Λαμία και τον Παπαϊωάννου επισήμανε: «Ο κ. Παπαϊωάννου είμαι σίγουρος ότι είναι πεντακάθαρος, οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας και του Βόλου μπορεί να μην είναι. Πλέον για να παίξεις στοίχημα ανοίγουν κωδικοί, λογαριασμοί, ονοματεπώνυμα και καταθέσεις. Ας το ψάξει η εισαγγελία, αυτή είναι η δουλειά τους. Αν θέλουν να εξυγιάνουν, ας ψάξουν. Δεν είναι δουλειά του Μπέου η του Πανουργιά. Εγώ μπορεί να βλέπω ένα οποιοδήποτε παιχνίδι δίνει τεράστια νούμερα από τις στοιχηματικές και να το παίξω, δεν σημαίνει ότι είναι στημένο. Παιχνίδια που είναι ύποπτα και έχουν υπόνοιες χειραγώγησης, οφείλει να τα διερευνήσει η δικαιοσύνη. Πλέον οι εταιρίες με εισαγγελική παρέμβαση δίνουν απεριόριστα στοιχεία. Αριθμούς λογαριασμών, κωδικούς και νούμερα.

Πριν από λίγο καιρό έκανε επώνυμη καταγγελία ποδοσφαιριστής μας. Και είπε συγκεκριμένα πράγματα και ονόματα, χρήματα. Βλέπετε η υπόθεση να τσουλάει; Μόλις παραγραφεί η υπόθεση, θα τη βγάλουνε. Άμα πιάσουν κανέναν φουκαρά στη λαϊκή που δεν έχει ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ, αμέσως θα τον βάλουν μέσα».

Στο αν μπορεί κανείς να χειραγωγήσει ένα παιχνίδι μέσω «τρίτου», ο Μπέος δήλωσε: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι οι οποίοι «ψήνουν» ή πείθουν κάποιον να παίξει για λογαριασμό τους. Δεν το έχω κάνει ποτέ καιδεν το ξέρω αν γίνεται. Το θέμα είναι ότι η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της μία επίσημη καταγγελία. Αν θέλουν να ψάξουν σε βάθος, είναι πολύ εύκολο. Βέβαια, το αποτέλεσμα δεν τους βοηθάει γιατί δεν ήταν το επιθυμητό. Όμως θα μπορούσαν να μάθουν ποιοι παίξανε αυτά τα λεφτά και από εκεί να ξετυλιχτεί το κουβάρι. Και όταν το μάθουν μπορεί να διαπιστώσουν αν ήταν μιλημένος κάποιος, ποδοσφαιριστής ή διαιτητής».

Ακολούθως τοποθετήθηκε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου: «Εγώ τώρα το μαθαίνω αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν γνωρίζω τα στοιχηματικά, πως μπορείς να χειραγωγήσεις ένα παιχνίδι. Για την ομάδα μου όλα τα παιχνίδια στη βαθμολογική θέση που είμαστε είναι ντέρμπι. Αυτό που μπορώ να κρίνω ήταν πως είχαμε ένα δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι. Τελικά ήταν ισόπαλο: μπορεί να νικούσε ο Βόλος, μπορεί να νικούσε η Λαμία. Αν έχει κάτι ο εισαγγελέας ας μας ενημερώσει. Εγώ πλέον δεν είμαι πρόεδρος και δεν είμαι στη διοίκηση λόγω κάποιας υποψηφιότητας (είναι υποψήφιος Δήμαρχος για τη Λαμία). Αυτό επέλεξα για τον τόπο μου και μακάρι να τα καταφέρω όπως ο κ. Μπέος στον Βόλο».

Το εάν κάποιος θέλει να τον πλήξει προσωπικά και τα πονταρίσματα για τη νίκη της Λαμίας είπε: «Τώρα τελευταία βλέπω κάποια περίεργα πράγματα, κρατώ επιφυλάξεις. Περιμένω να με φωνάξει εισαγγελέας για το αν έχω κάνει κάτι ή εγώ ή κάποιος από την ομάδα μου. Αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι ήταν χειραγωγημένο.

Επειδή τυχαίνει με την πόλη του Βόλου να έχω κάποιες συνεργασίες, όποτε παίζει η Λαμία με τον Βόλο λένε “το έχουν κανονίσει”, το άκουσα χιλιάδες φορές, έχω βαρεθεί να το ακούω. Και βλέπεις ότι στα τελευταία ματς μεταξύ μας είναι αίμα κι άμμος. Κάποιοι ψάχνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν κάποιους για κάτι. Δεν ξέρω αν είναι αθλητικά τα κίνητρα ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω. Γιατί εγώ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ στη ζωή μου με στοίχημα η με χειραγώγηση η πως τα λένε αυτά. Ας το ψάξουν 50 εισαγγελείς. Δεν ξέρω καν πώς παίζεται».

Ο Παπαϊωάννου στη συνέχεια ρωτήθηκε αν συμφωνεί με όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος για το αν έγινε κάτι από τους παίκτες του Βόλου ή της Λαμίας: «Εγώ ποτέ δεν είχα στο ποδόσφαιρο εμπιστοσύνη. Πολλά ακούγονται και δεν μπορώ να αποδείξω κάτι. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα όπως θα ήθελαν οι φίλαθλοι. Αυτά που είπε ο Αχιλλέας με καλύπτουν και ας τα φέρουν όλα στο φως με στοιχεία να δουν ποιοι και αν έπαιξαν κάτι. Στον Παναιτωλικό βρήκαν και σε ποια κάρτα είχαν παίξει. Ας τα φέρουν να τα δουν. Αν ήταν χειραγωγημένο θα έπρεπε να νικήσουμε 0-2, 0-3 για να ήμασταν σίγουροι για το παιχνίδι».

Στο αν διαπίστωσε κάποια περίεργη συμπεριφορά από τους παίκτες, ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου δήλωσε: «Εγώ από όσο είδα το παιχνίδι, δεν είδα κανέναν παίκτη να έχει κάνει κάτι. Όλα τα παιδιά έπαιζαν για θάνατο. Φέραμε Χ στον Βόλο, νικήσαμε τον Άρη, πήραμε Χ στον Παναιτωλικό και θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη. Δηλαδή αν κερδίσουμε 2-3 παιχνίδια σημαίνει ότι τα στήνουμε; Είχαμε μια κακή πορεία κάποιων αγωνιστικών αλλά η ομάδα δεν είναι για πέταμα. Εγω πιστεύω ότι αυτό έχει βγει για να δημιουργήσει πρόβλημα στη Λαμία για πολλούς λόγους αλλά αυτή τη στιγμή δε θέλω να επεκταθώ. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό για μένα ή τη διοίκηση να βγει αύριο στο φως, Γιατί είμαι καθαρός.

Πλέον εδώ και δύο μήνες δεν είμαι στη διοίκηση. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με την ομάδα σαν φίλαθλος, λόγω υποψηφιότητας δεν μπορούσα να συνεχίσω να είμαι ιδιοκτήτης ή στο ΔΣ. Αυτό δε σημαίνει ότι δε βοηθάω τη διοίκηση ή όταν με ρωτάνε κάτι. Για μένα όποιος εμπλέκεται, γιατί μπορούν να βρουν στοιχεία από τις στοιχηματικές, πρέπει να βγουν όλα στο φως και να τελειώνει όλη αυτή η ιστορία.

Είπα ότι υπάρχουν μανατζαραίοι που πολλές φορές κατηγορούν οι παίκτες, όχι με πτυχία αλλά γιαλαντζί μανατζαραίοι. Γιατί υπάρχουν οι κανονικοί και άλλοι που το παίζουν μάνατζερ. Εγώ κάτι άλλο υποψιάζομαι: θα δείξει. Σκέφτομαι πολλά. Κατεβαίνω ανεξάρτητος, χωρίς κομματική ταυτότητα μόνο για την πόλη μου. Εγώ έχω το όνομά μου στην κοινωνία, έχω δουλέψει σε όλη την Ελλάδα και ξέρουν πολλοί αν ασχολούμαι με στοιχηματισμούς, με δολοπλοκίες.

Θλίβομαι όταν ακούω όλα αυτά. Το ότι σε κάποια παίζονται στοιχήματα, αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο, αυτό ούτε μπορώ να το κρίνω ούτε να ξέρω τι ποσά παίζονται. Αν έχουν παιχτεί μεγάλα ποσά από συγκεκριμένα άτομα, τότε «μυρίζει», θέλει ψάξιμο. Μπορεί να βρεθεί εύκολα αυτό. Αλλά αν έχουν παιχτεί 5ευρα και 10ευρα αυτό δεν το ξέρω. Εγώ τους γιαλαντζί μάνατζερ δεν τους αφήνω να πλησιάσουν. Γιατί πας να πάρεις έναν παίκτη από το εξωτερικό και παρουσιάζονται ότι τον έχουν πέντε. Και πολλές φορές τα πιο πολλά που πουλάνε είναι φούμαρα. Οι στοιχηματικές πρέπει να προστατευτούνε, να βγάλουν ονόματα και ποιοι παίξανε τα χρήματα. Αν κάποιος παίξει ένα μεγάλο ποσό, δεν μπορεί να μην ξέρει κάτι».


gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη