-->

ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η τράπεζα SVB Financial Group, μητρική της Silicon Valley Bank

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η SVB Financial Group, η μητρική της Silicon Valley Bank υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, ώστε να καταστεί εφικτό να πωληθούν άλλοι τομείς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι διαθέτει ρευστότητα περίπου 2,2 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών σημείωσαν πτώση μεταξύ 1,5% και 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Παρασκευής.

Οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας έκλεισαν τη Silicon Valley Bank την Παρασκευή 10/3, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη κατάρρευση από τότε που η Washington Mutual χρεοκόπησε στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Πωλήθηκε ένα χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων και ενυπόθηκων τίτλων στην Goldman Sachs (GS.N) με ζημία 1,8 δισ. δολαρίων.

Για να κλείσει την «τρύπα», προσπάθησε να αντλήσει 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε κοινές μετοχές και προνομιούχες μετατρέψιμες μετοχές.

Όμως, οι πελάτες απέσυραν καταθέσεις από την τράπεζα, γεγονός που οδήγησε σε εκροές 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μία ημέρα.

Τα κεφάλαια και οι οντότητες του γενικού συνεταίρου της SVB Securities και της SVB Capital δεν περιλαμβάνονται στην υπαγωγή στο άρθρο 11 λόγω πτώχευσης, καθώς σχεδιάζει να προχωρήσει με τη διαδικασία αξιολόγησης εναλλακτικών λύσεων για τις επιχειρήσεις, καθώς και για άλλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις της, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

#ΗΠΑ #ΑΙΤΗΣΗ #ΠΤΩΧΕΥΣΗ #ΤΡΑΠΕΖΑ #SILICON_VALLEY_BANK


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YD1iphG
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->