Εκλογές 2023: «Πόλεμος» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την οικονομία με «βολές» για «εξαφανισμένα προγράμματα» και «κρυφές ατζέντες»

Εκλογές 2023: «Πόλεμος» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την οικονομία με «βολές» για «εξαφανισμένα προγράμματα» και «κρυφές ατζέντες»

«Φωτιά» βάζει η φορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων στην προεκλογική «αρένα». Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, 24 ημέρες πριν από τις εκλογές 2023, συνεχίζουν να κονταροχτυπιούνται «στοχεύοντας» ο ένας στο οικονομικό πρόγραμμα του άλλου.

Στο πεδίο της οικονομίας έχει μεταφερθεί τα τελευταία 24ωρα η προεκλογική «μάχη». Η ΝΔ έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που έχουν εκφραστεί από στελέχη τους για τα θέματα της φορολόγησης επιχειρήσεων και πολιτών. Σήμερα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης έκανε ξανά επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για το οικονομικό του πρόγραμμα. Μετά τη χθεσινή καταγγελία, ο Παύλος Μαρινάκης επανήλθε σήμερα στο ίδιο ζήτημα.   

Με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινώσει «ένα πολυσέλιδο, αόριστο και γενικόλογο πρόγραμμα, το οποίο βρισκόταν αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του». Ωστόσο, συμπληρώνει ότι «μετά τις απανωτές παλινωδίες στις οποίες υπέπεσαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του, αναφορικά με την επιβολή νέων φόρων και την αύξηση υφιστάμενων, το κόμμα του κυρίου Ανδρουλάκη απέσυρε από την ιστοσελίδα του το γενικόλογο, πολυσέλιδο πρόγραμμα, αντικαθιστώντας το με ένα τετρασέλιδο γεμάτο συνθήματα».

Συνεχίζοντας, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, απευθύνει ερωτήματα στη Χαριλάου Τρικούπη. «Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη αυτού του "κρυφτού", στο ΠΑΣΟΚ επανέφεραν άρον - άρον το γενικόλογο πρόγραμμα -σε άσχετο σημείο της ιστοσελίδας-, βαφτίζοντάς το ως "κείμενα και σχόλια ανοιχτής διαβούλευσης" και κρύβοντάς το όσο πιο χαμηλά γίνεται στο πεδίο "θέσεις". Θα θέλαμε φυσικά πολύ να μάθουμε:

1. Υπήρχε άλλο πρόγραμμα πριν τις πρώτες εκλογές το οποίο αντικαταστάθηκε;
2. Είναι το κείμενο της «διαβούλευσης» το τελικό πρόγραμμα ή ισχύει τελικά το τετρασέλιδο;
3. Δεδομένου ότι οι εξαγγελίες του κ. Ανδρουλάκη που μπορούν να μετρηθούν -καθώς υπάρχουν και πολλές που είναι εντελώς ασαφείς και δεν μπορούν να κοστολογηθούν- κοστίζουν 12 δισ. τον χρόνο, να περιμένουμε και νέα «επικαιροποίηση» που θα μας ενημερώνει και για τα 12 δισ. έσοδα που θα τις χρηματοδοτήσουν;

»Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κόμμα που έχει δημοσιοποιημένο, ένα αναλυτικό και κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο δεν περιλαμβάνει ούτε μια αύξηση φόρων, αλλά μόνο μειώσεις και μέτρα για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών».

«Καρφιά» Μάντζου για «κρυφή» ατζέντα της ΝΔ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος πέρασε στην αντεπίθεση μετά τις δηλώσεις Μαρινάκη. «Μιλά η ΝΔ για κρυφή ατζέντα του ΠΑΣΟΚ. Για τις προτάσεις μας που οδηγούν σε δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και ανακούφιση των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, με τη μείωση άδικων φόρων», τονίζει αρχικά.

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι εκείνη «που έχει κρυφή ατζέντα με δύο μάλιστα κεφάλαια». Σύμφωνα με τον κ. Μάντζο, το πρώτο κεφάλαιο αφορά στην έκθεση Πισσαρίδη και στο Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» σύμφωνα με τα οποία η «βασική φορολογική πολιτική είναι η ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας ανεξάρτητα από την πηγή». Άρα -προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- η ένταξη όλων των εισοδημάτων, ακόμη και των μερισμάτων, σε φορολόγηση που μπορεί να φτάνει και σε συντελεστή 44%.

«Και δεύτερον. Παρήγγειλε η ΝΔ, ναι ή όχι, το Νοέμβριο του 2022 από το ΙΟΒΕ μελέτη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών; Τι λέει αυτό το επτασφράγιστο μυστικό της μελέτης και δεν μας το απαντούν από προχθές που ρωτώ; Τι σκοπεύουν να κάνουν; Θα πάνε σε αύξηση τεκμηρίων; Θα πάνε σε περιορισμό των εκπτώσεων από τα ακαθάριστα έσοδα; Τι ακριβώς έχουν δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της ΝΔ», καταλήγει στη δήλωσή του.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΠΑΣΟΚ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ #ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΜΑΝΤΖΟΣ #ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ #ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ #ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RgvLDEt
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη