-->

NASA: Ανεπαρκή δεδομένα για τα UFO, ταμπού γύρω από το θέμα και διστακτικότητα - Όσα ειπώθηκαν για πρώτη φορά

NASA: Ανεπαρκή δεδομένα για τα UFO, ταμπού γύρω από το θέμα και διστακτικότητα - Όσα ειπώθηκαν για πρώτη φορά

Τα λιγοστά δεδομένα υψηλής ποιότητας και το στίγμα που παραμένει αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια στη διαλεύκανση αυτών των μυστηρίων, δήλωσε χθες η NASA, στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση για τα UFO.

Τα μέλη μιας ανεξάρτητης ομάδας της NASA που μελετά τα ΑΤΙΑ, ή αυτό που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ονομάζει πλέον UAP για τα «αγνώστου ταυτότητας ανώμαλα φαινόμενα», δήλωσαν στην πρώτη δημόσια συνεδρίασή τους την Τετάρτη ότι τα λιγοστά δεδομένα υψηλής ποιότητας και το στίγμα που παραμένει αποτελούν τα μεγαλύτερα εμπόδια στη διαλεύκανση αυτών των μυστηρίων.

Το 16μελές όργανο, που συγκροτήθηκε πέρυσι μεταξύ κορυφαίων εμπειρογνωμόνων από επιστημονικά πεδία που κυμαίνονται από τη φυσική έως την αστροβιολογία, πραγματοποίησε μια τετράωρη συνεδρίαση που μεταδόθηκε ζωντανά σε διαδικτυακή μετάδοση από τη NASA για να συζητήσει τα προκαταρκτικά πορίσματά του πριν από την έκδοση μιας έκθεσης που αναμένεται αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος της ομάδας, ο αστροφυσικός David Spergel, δήλωσε ότι ο ρόλος της ομάδας του «δεν ήταν να επιλύσει τη φύση αυτών των γεγονότων», αλλά μάλλον να δώσει στη NASA έναν οδικό χάρτη για να καθοδηγήσει τη μελλοντική ανάλυση.

Παρενόχληση και στιγματισμός 

Αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή είχαν υποστεί απροσδιόριστη «διαδικτυακή κακοποίηση» και παρενόχληση από τότε που ξεκίνησαν τις εργασίες τους τον περασμένο Ιούνιο.

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό να ακούμε για την παρενόχληση που αντιμετώπισαν οι συμμετέχοντες στην ομάδα μας στο διαδίκτυο επειδή μελετούν αυτό το θέμα», δήλωσε η επικεφαλής της επιστημονικής υπηρεσίας της NASA, Nicola Fox, στην εναρκτήρια ομιλία της. «Η παρενόχληση οδηγεί μόνο σε περαιτέρω στιγματισμό».

Η μεγαλύτερη πρόκληση, ωστόσο, που ανέφεραν τα μέλη του πάνελ ήταν η έλλειψη επιστημονικά αξιόπιστων μεθόδων για την τεκμηρίωση των ΑΤΙΑ, που συνήθως αποτελούν θεάσεις αντικειμένων που φαίνονται να κινούνται με τρόπους που αψηφούν τα όρια των γνωστών τεχνολογιών και των νόμων της φύσης.

Το βασικό πρόβλημα, είπαν, είναι ότι τα εν λόγω φαινόμενα γενικά ανιχνεύονται και καταγράφονται με κάμερες, αισθητήρες και άλλο εξοπλισμό που δεν έχουν σχεδιαστεί ή βαθμονομηθεί για να παρατηρούν και να μετρούν με ακρίβεια τέτοιες ιδιαιτερότητες.

«Αν θα έπρεπε να συνοψίσω σε μια γραμμή αυτό που πιστεύω ότι μάθαμε, είναι ότι χρειαζόμαστε δεδομένα υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Spergel. «Τα τρέχοντα υπάρχοντα δεδομένα και οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων από μόνες τους δεν επαρκούν για να παράσχουν πειστικές αποδείξεις σχετικά με τη φύση και την προέλευση κάθε συμβάντος UAP».

Ταμπού γύρω από το θέμα

Ενώ το Πεντάγωνο τα τελευταία χρόνια έχει ενθαρρύνει τους στρατιωτικούς αεροπόρους να καταγράφουν τα συμβάντα UAP, πολλοί εμπορικοί πιλότοι παραμένουν «πολύ διστακτικοί να τα αναφέρουν» λόγω του παρατεταμένου στίγματος που περιβάλλει τέτοιου είδους θεάσεις, δήλωσε ο Spergel.

Η συμβουλευτική ομάδα της NASA αποτελεί την πρώτη έρευνα για τα ΑΤΙΑ που διεξάγεται ποτέ υπό την αιγίδα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας για ένα θέμα που η κυβέρνηση κάποτε είχε παραπέμψει στην αποκλειστική και μυστικοπαθή αρμοδιότητα των αξιωματούχων του στρατού και της εθνικής ασφάλειας.

Η μελέτη της NASA είναι ξεχωριστή από μια πρόσφατα επισημοποιημένη έρευνα με βάση το Πεντάγωνο σχετικά με τις θεάσεις που αναφέρθηκαν τα τελευταία χρόνια από στρατιωτικούς αεροπόρους και αναλύθηκαν από αξιωματούχους της αμερικανικής άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών.

Ο αμερικανικός στρατός έχει καταγράψει περισσότερες από 800 περιπτώσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δήλωσε ο Sean Kirkpatrick, διευθυντής του νεοσύστατου Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών σε όλες τις περιοχές του Πενταγώνου, ή AARO.

Όμως μόνο ένα μικρό ποσοστό θεωρείται ότι ξεπερνάει μια σχετικά απλή εξήγηση, ενώ οι υπόλοιπες μπορούν να αποδοθούν σε πεζά αίτια, όπως αεροσκάφη, μπαλόνια, συντρίμμια ή ατμοσφαιρικά αίτια, είπε.

Οι παράλληλες προσπάθειες της NASA και του Πενταγώνου αναδεικνύουν ένα σημείο καμπής για την κυβέρνηση μετά από δεκαετίες που πέρασαν για να εκτρέψουν, να διαψεύσουν και να απαξιώσουν αναφορές για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα ή UFO, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1940.

«Για να ισχυριστούμε ότι βλέπουμε κάτι που αποτελεί απόδειξη μη ανθρώπινης νοημοσύνης θα χρειαζόμασταν εξαιρετικές αποδείξεις, και δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Spergel.

πηγή Reuters
#NASA #ΔΙΑΣΤΗΜΑ #UFO #ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ #ΗΠΑ #ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ #ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BpTgPKF
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->