-->

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη «τραπεζίτη» σε καρτέλ ναρκωτικών, άνδρες του ΣΔΟΕ «μεταμφιέστηκαν» σε εργάτες

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη «τραπεζίτη» σε καρτέλ ναρκωτικών, άνδρες του ΣΔΟΕ «μεταμφιέστηκαν» σε εργάτες

Καρέ - καρέ καταγράφηκε σε βίντεο ντοκουμέντο η στιγμή της σύλληψης «εγκέφαλου» εγκληματικής οργάνωσης που συνέλεγε και «ξέπλενε» τεράστια ποσά προερχόμενα από εμπόριο ναρκωτικών.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται το τελευταίο στάδιο της επιχείρησης των ανδρών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, οι οποίοι φορώντας κίτρινα γιλέκα και παριστάνοντας εργάτες του Δήμου ακινητοποιούν και συλλαμβάνουν το ηγετικό στέλεχος του καρτέλ των ναρκωτικών. 

Στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι άνδρες του ΣΔΟΕ αρχικά κάνουν νόημα στον 52χρονο, ο οποίος αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, να μειώσει ταχύτητα μόλις βγαίνει με το μηχανάκι του έξω από το πάρκινγκ συγκροτήματος πολυκατοικιών. Τότε, ο ένας τον προσεγγίζει και ενώ του μιλά, αιφνιδιαστικά πέφτει επάνω του και τον ακινητοποιεί. Ταυτόχρονα, σπεύδει και ένας ακόμα άνδρας της Δίωξης για να τον βοηθήσει.

Στη συνέχεια έρχονται ακόμη τρεις συνάδελφοί τους και παίρνουν το μηχανάκι, ενώ ο 52χρονος προσπαθεί να αντισταθεί, χωρίς όμως να έχει κάποιο περιθώριο αντίδρασης αφού οι άνδρες του ΣΔΟΕ τον είχαν ήδη «εξουδετερώσει».

Θυμίζουμε ότι η επιχείρηση που έγινε στην περιοχή της Γλυφάδας, ολοκληρώθηκε κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές. Ένας 52χρονος Έλληνας υπήκοος (αλβανικής καταγωγής) αναζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών. 

Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά , δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Δείτε την επιχείρηση του ΣΔΟΕ στο βίντεο που παρουσίασε το Mega:

 

#ΣΔΟΕ #ΣΥΛΛΗΨΗ #ΒΙΝΤΕΟ_ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ #ΚΑΡΤΕΛ #ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0LP2zSX
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->