Tips για να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο

EUROKINISSI

Ο μπακαλιάρος, συνοδευόμενος πάντα από σκορδαλιά, είναι το παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου.

Το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά, το οποίο αποτελεί βασικό στοιχείο της ημέρας του Ευαγγελισμού, η οποία πλέον έχει διπλή σημασία για τον Ελληνισμό, καθώς από το 1838 εορτάζεται και η Επανάσταση του 1821.

Ο μπακαλιάρος, συνοδευόμενος πάντα από σκορδαλιά, είναι το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας.

Πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο: Οι συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα φιλέτα του υγράλατου μπακαλιάρου, ρίχνουμε 100 γρ. αλάτι χοντρό και καθαρό κρύο νερό μέχρι να καλύψουμε τα φιλέτα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε 6 ώρες. Το νερό πρέπει κάθε φορά να είναι κρύο και καθαρό.
  • Μετά από 2 ημέρες αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας χαρτί κουζίνας, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα, σκεπάζουμε με έξτρα χαρτί κουζίνας και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να στραγγίξουμε τον μπακαλιάρο.
#ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ #25Η_ΜΑΡΤΙΟΥ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/NYKsqFH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη