Ο Τραμπ τριπλασιάζει στο 90% τους δασμούς σε Temu και Shein

Ο Τραμπ τριπλασιάζει στο 90% τους δασμούς σε Temu και Shein

Ο νέος δασμός θα φθάσει το 90% της αξίας (ή 75 δολάρια) και από 1η Ιουνίου θα αυξηθεί στα 150 δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που τριπλασιάζει τους προηγουμένως ανακοινωθέντες δασμούς για χαμηλής αξίας δέματα που εξάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα μέσω ταχυδρομείου. Το διάταγμα στοχεύει σε δύο μεγάλους κινεζικούς διαδικτυακούς κολοσσούς: Shein και Temu.

Αρχικά, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ορίσει δασμολογικό συντελεστή για πακέτα αξίας κάτω των 800 δολαρίων στο 30% της αξίας της αποστολής ή σε 25 δολάρια ανά αποστολή, με ισχύ από τις 2 Μαΐου.

Τελικά, ο νέος δασμός θα φθάσει το 90% της αξίας (ή 75 δολάρια) και από 1η Ιουνίου θα αυξηθεί στα 150 δολάρια.

Μέχρι φέτος, οι αποστολές αξίας μικρότερης των 800 δολαρίων, τα λεγόμενα πακέτα de minimis, εξαιρούνταν από τους δασμούς, κάτι που ωφέλησε σε μεγάλο βαθμό τους κινεζικούς διαδικτυακούς μεγαλεμπόρους λιανικής Shein και Temu, οι οποίοι αποστέλλουν εμπορεύματα απευθείας σε πελάτες στις ΗΠΑ μέσω ταχυδρομείου.

Με πληροφορίες από CNBC

#SHEIN #TEMU #ΔΑΣΜΟΙ #ΝΤΟΝΑΛΝΤ_ΤΡΑΜΠ #ΗΠΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/Vmf2dAG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη