
Συνταγή εγγύηση για μια πεντανόστιμη, πανεύκολη, δροσερή πασχαλινή σαλάτα!
Το πασχαλινό τραπέζι πρέπει απαραιτήτως να έχει και μια δροσερή ανοιξιάτικη σαλάτα που θα αποτελέσει συνοδευτικό για τα κρέατα αλλά και παράλληλα θα βοηθήσει στο να γίνει καλύτερη διαχείριση των εδεσμάτων. Μετά από την νηστεία η μετάβαση στην ζωική πρωτεΐνη θέλει εγκράτεια γιατί τα φουσκώματα και τα επεισόδια υπερφαγίας παραμονεύουν.
Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι οι σαλάτες περιέχουν φυτικές ίνες οι οποίες προκαλούν πρόωρο κορεσμό και έτσι χορταίνετε χωρίς να υπερ.-καταναλώσετε φαγητό, οπότε αυτονόητα αποτέλεσμα βοηθούν στη διατήρηση του φυσιολογικού σας βάρους. Οι σαλάτες περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και τα περισσότερα έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όπως τονίζουν και οι διατροφολόγοι η κατανάλωση λαχανικών στην αρχή του γεύματος βοηθά στη μείωση του γλυκαιμικού δείκτη, καθώς και των υπόλοιπων τροφών που καταναλώνονται μετά. Και στη συνέχεια, διευκολύνει την απορρόφηση των μακροθρεπτικών συστατικών, βοηθά στην πέψη και η σαλάτα δεν φουσκώνει την κοιλιά . Έτσι, η κατανάλωση ωμών λαχανικών είναι μια εξαιρετική στρατηγική για όσους θέλουν να χάσουν βάρος και να τρώνε λιγότερο.
Η πασχαλινή σαλάτα που σας προτείνουμε είναι ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που σου μένουν στον ουρανίσκο και βοηθούν να κυλήσει καλύτερα το γεύμα. Την έχουμε γευτεί ουκ ολίγες φορές και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο τραπέζι της Λαμπρής. Χορταστική και γεμάτη γεύση θα κερδίσει τους καλεσμένους σας! Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να τις εμπλουτίσετε και να την προσαρμόσετε στα δικά σας γευστικά δεδομένα. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην σαλάτα είναι τα φρούτα. Το ρόδι, το αβοκάντο, το ξινόμηλο, ο ανανάς, το αχλάδι, τα σταφύλια και πολλά άλλα κάνουν τις σαλάτες ακόμα πιο ωφέλιμες, καθώς ενισχύουν την αντιοξειδωτική δράση τους, αλλά και πιο γευστικές. Αποτελούν σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, προσφέροντας προστασία έναντι της υπέρμετρης παραγωγής των ελευθέρων ριζών, μορίων με ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση στα κύτταρα.
Υλικά για 6 άτομα:
250 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
100 γρ. λάχανο λευκό
2 καρότα τριμμένα σε στικ
1 κούπα τριμμένη κολοκύθα σε στικ
1 κούπα παντζάρι κομμένο σε στικ
1 μαραθόριζα
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 κούπας φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ:
200 γρ. σπόροι ροδιού
1 πορτοκάλι κομμένο σε φιλέτα
4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.σ. πετιμέζι ροδιού
1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/jbBG1td
via IFTTT