Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια είναι από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις του ελληνικού Πάσχα - κι όχι άδικα.

Τα πασχαλινά κουλουράκια έχουν απαλή, βουτυράτη γεύση και συνήθως αρωματίζονται με βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού ή και μαστίχα. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η τραγανή εξωτερική υφή και το αφράτο εσωτερικό.

Φτιάχνονται συνήθως τη Μεγάλη Πέμπτη ή Μεγάλη Παρασκευή, μαζί με τα τσουρέκια. Εκτός από το ότι είναι νηστίσιμα (αν γίνουν χωρίς βούτυρο ή αυγό), είναι και σύμβολο φιλοξενίας: προσφέρονται σε επισκέπτες μαζί με καφέ ή λικέρ.

Τα κουλουράκια δεν έχουν πάντα το ίδιο σχήμα! Στριφτά, πλεξούδες, σαλιγκαράκια, δαχτυλίδια… Κάθε σπίτι έχει «το δικό του» στυλ, ενώ το πλάσιμο γίνεται συχνά με τη συμμετοχή όλης της οικογένειας – μια γλυκιά προετοιμασία για τη μεγάλη γιορτή.

Παρακάτω η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη με άρωμα από... τσουρέκι.

Υλικά

750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκο
1 βανιλίνη
50 ml κονιάκ
130 ml γάλα πλήρες
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κακουλέ
1/2 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. μαστίχα
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

#ΠΑΣΧΑ #ΣΥΝΤΑΓΗ #ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/yj1WtzJ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη