Το αγαπημένο σνακ που ρίχνει την χοληστερίνη και βοηθά στο αδυνάτισμα

Το αγαπημένο σνακ που ρίχνει την χοληστερίνη και βοηθά στο αδυνάτισμα

Ένα καθημερινό σνακ μπορεί να μειώσει τη «κακή» χοληστερίνη, να περιορίσει τη φλεγμονή και να βελτιώσει την υγεία του εντέρου, χωρίς να οδηγεί σε αύξηση βάρους, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Κατανάλωση 50 γραμμαρίων αμυγδάλων ημερησίως - περίπου 45 αμύγδαλα - μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερίνης και να προσφέρει σημαντικά μεταβολικά οφέλη.

Αυτό προκύπτει από πρόσφατη μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον (Oregon State University), η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Research.

Οι ερευνητές στηρίχθηκαν σε 77 ενήλικες, ηλικίας 35 έως 60 ετών, στους οποίους διενεργήθηκε κλινική δοκιμή διάρκειας 12 εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά είτε 320 θερμίδες από αμύγδαλα είτε τον ίδιο αριθμό θερμίδων από κράκερ.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν μεταβολικό σύνδρομο - έναν συνδυασμό παραγόντων κινδύνου για χρόνιες παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης τύπου 2. Οι παράγοντες αυτοί περιλαμβάνουν την περίσσεια κοιλιακού λίπους, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, τα χαμηλά επίπεδα της «καλής» χοληστερίνης (HDL) και τα υψηλά τριγλυκερίδια.

Η καθηγήτρια Έμιλι Χο, διευθύντρια του Ινστιτούτου Linus Pauling του OSU, δήλωσε στο BBC Science Focus ότι όσοι κατανάλωναν αμύγδαλα παρουσίασαν μείωση της χοληστερίνης - συμπεριλαμβανομένης της LDL (της λεγόμενης «κακής» χοληστερίνης) - καθώς και βελτιώσεις στην υγεία του εντέρου, με λιγότερες φλεγμονές και καλύτερη ισορροπία βακτηρίων.

«Δεν παρατηρήσαμε τα ίδια οφέλη στην ομάδα ελέγχου που κατανάλωνε κράκερ ως σνακ», ανέφερε. «Τα αμύγδαλα δεν οδήγησαν σε αύξηση βάρους - αντίθετα, είδαμε μια μικρή μείωση της περιφέρειας μέσης - καθώς και βελτίωση των επιπέδων βιταμίνης Ε, ενός θρεπτικού συστατικού που συχνά λείπει από τη διατροφή του γενικού πληθυσμού».

Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για τη λειτουργία διαφόρων οργάνων, των νεύρων και των μυών και μπορεί να μειώσει την πηκτικότητα του αίματος - ωστόσο, οι περισσότεροι σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο δεν προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες μέσω της διατροφής τους.

«Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε πολλά βιοενεργά συστατικά: βασικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, φυτικές ίνες, καθώς και πλήθος φυτοχημικών, όπως πολυφαινόλες με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση», σημείωσε η Χο. «Αποτελούν ένα σνακ με υψηλή θρεπτική πυκνότητα».

Κατέληξε λέγοντας ότι η αντικατάσταση του καθημερινού σνακ με μια χούφτα αμύγδαλα μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία, ιδιαίτερα όταν εντάσσεται σε μια ισορροπημένη και ποικιλόμορφη διατροφή.

#ΑΜΥΓΔΑΛΑ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/od4lBqH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη