
Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό τον ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη, είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών και επικεντρώθηκε στην κυοφορούμενη νέα πρωτοβουλία για το κυπριακό, ως προς το οποίο υπήρξε συναντίληψη.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου συμμετείχε η ίδια (μαζί με τον Αλ. Καζαμία), ενώ η Ελληνική Λύση δεν εκπροσωπήθηκε, καθώς ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει διαμηνύσει ότι από τη στιγμή που δεν συνδιαμορφώνεται η εξωτερική πολιτική δεν βρίσκει λόγο συμμετοχής στο ΕΣΕΠ για το κόμμα του.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν οι χάρτες για τα θαλάσσια πάρκα και ο Γ. Γεραπετρίτης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, δεσμεύτηκε ότι "όσες αντιδράσεις και να υπάρξουν θα προχωρήσουμε", σημειώνοντας ότι τα κριτήρια είναι περιβαλλοντικά και όχι γεωπολιτικά.
Για το κυπριακό, αναγνώρισε ότι η απόσταση είναι μεγάλη με την Τουρκία να επιμένει στη λογική των δύο κρατών, εκτίμησε ότι είναι κρίσιμες οι εκλογές στο ψευδοκράτος το φθινόπωρο και πήρε τη συναίνεση όλων ότι πρέπει να υποστηριχθεί η νέα προσπάθεια "χωρίς υπερβολικές προσδοκίες και επικοινωνιακό ενθουσιασμό".
Α.Σ.
from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/BflLAoP
via IFTTT