ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: 25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ


Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου

         Η 25η Μαρτίου, ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας που εορτάζουμε αύριο, αποτελεί ένα διαρκές ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού, ένα διαχρονικό σύμβολο του αγώνα ενός λαού να αντιταχθεί στους δυνάστες του, να υπερβεί τις δυσκολίες και ν’ αλλάξει τελικώς την ιστορική του μοίρα. Τιμούμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και αποτίουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία. Παράλληλα, η επέτειος αυτή αποτελεί ένα ζωντανό, επίκαιρο μήνυμα συσπείρωσης, αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης των Ελλήνων για εθνική αναγέννηση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή.

        Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αναδεικνύει διδάγματα πίστης, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα, αλλά και με ιδιαίτερο συμβολισμό στις κρίσιμες περιστάσεις, όπως η σημερινή, που βιώνει η πατρίδα μας με τις εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος και ανηφορικός, γεμάτος αντιξοότητες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

        Η πρόκληση σήμερα, είναι να προχωρήσουμε στο αύριο με σύνεση και τόλμη. Με αποφασιστικότητα και αίσθημα προσφοράς στην πατρίδα. Θέτοντας στο επίκεντρο την εθνική ομοψυχία και έναν νέο πατριωτισμό που θα εκπληρώσει το ιστορικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές και θα αποδείξει έμπρακτα ότι και σήμερα εμπνεόμαστε σταθερά από τις αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας.

www.lamia.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου