ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ: Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Θέμα: Η αποκομιδή σκουπιδιών σε ιδιωτικά συμφέροντα

Από καιρό έχει διατυπωθεί η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκομιδή και επεξεργασία των σκουπιδιών, πως αυτή δεν μπορεί να εκχωρείται σε ιδιωτικά συμφέροντα για πολλούς λόγους και πως οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να εξυπηρετούνται με μόνιμο προσωπικό.

Συγκεκριμένοι είναι λόγοι που αποτρέπουν την ιδιωτικοποίηση:

Η ανάγκη κέρδους του ιδιώτη οδηγεί σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών των δημοτών για τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Οι συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν στο ιδιωτικό τομέα δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Συχνή είναι η μη απόδοση δεδουλευμένων σε εργαζόμενους ιδιαίτερα σήμερα που ο “Άρειος Πάγος”, ανώτατο δικαστήριο της χώρας, απεφάνθη πως “η επί σειρά μηνών μη πληρωμή δεδουλευμένων δεν αποτελεί κατ΄ ανάγκη βλαπτική πράξη του εργοδότη κατά του εργαζομένου.”

Τέλος δεν παραβλέπουμε το γεγονός πως η πρόσληψη εργαζομένων (συμβασιούχων ή μονίμων) στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακολουθεί τους κανόνες του ΑΣΕΠ κι όχι την όποια αυθαιρεσία του εργοδότη ή του συνεργαζόμενου με αυτόν Δημάρχου.

Αποδεχόμενοι τις παραπάνω αρχές, είναι προφανές ότι μας βρίσκει απολύτως αντίθετους η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας να απολύσει τους εναπομείναντες συμβασιούχους της καθαριότητας του Δήμου και να οδηγήσει την καθαριότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Δημοτική Αρχή της Λαμίας θα μας βρει αντίθετους στην ενέργειά της αυτή.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη